29 sep, 2018 16:15
625
0
Dosarul Braguța: O nouă ședință amânată. Un învinuit a absentat
29 sep, 2018 16:15
625
0

Ședința de astăzi din dosarul Andrei Braguța a fost amânată, deoarece unul dintre învinuiți nu s-a prezentat.

Cei șase inculpați prezenți la ședință au spus că au aplicat violența doar după ce Braguța i-ar fi amenințat cu moartea, relatează ProTV.

Deținuții prezenți în celulă cu Andrei Braguța susțin că au cerut de mai multe ori gardienilor să îl transfere pe Braguța într-o altă celulă, transmite Știri.md cu referire la Unimedia.

Potrivit lui Vasile Ceptu, avocatul unuia dintre inculpați, "nu s-a confirmat consimțământul tacit dintre gardieni și deținuți pentru a aplica intimidarea".

Vadim Vieru, avocat din cadrul Asociației PROMO-Lex, a declarat că "sunt suficiente probe". "Avem inclusiv probe video, veridicitatea cărora nu poate fi contestată".

Următoarea ședința va avea loc la data de 3 octombrie curent. Atunci, inculpații își vor expune ultimul cuvânt, iar ulterior va fi pronunțată sentința.

Andrei Braguţa a fost reţinut pe 15 august 2017 pentru violenţa nepericuloasă, pentru viaţa şi sănătatea poliţiştilor, iar pe 26 august 2017, a decedat în Penitenciarul nr.16 „Pruncul”.

După ce fusese maltratat de cei 4 codeţinuti, a doua zi, Andrei Braguța a fost plasat într-o celulă de unul singur, unde, timp de aproximativ o săptămînă (17 – 23 august 2017) , a fost deţinut în condiţii ce nu corespund standardelor de deţinere a persoanelor, a transmis Procuratura Generală.

Deţinerea în condiţii nocive a victimei a provocat îmbolnăvirea cu bronhopneumonie bilaterală purulentă, maladie care, potrivit raportului de expertiză medico-legală, a condus direct la survenirea decesului lui Andrei Braguța.

Dacă vor fi recunoscuţi vinovaţi, inculpaţii riscă de la 3 până la 8 ani închisoare sau amendă de la 67500 lei până la 80 mii lei, în ambele cazuri cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii de la 5 la 10 ani.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter