main logo
828

Dosarul Braguţa: Doi avocaţi au ajuns în vizorul Comisiei de Disciplină şi Etică

După ce mai mulţi poliţişti au ajuns pe banca acuzaţilor, iar un procuror şi un judecător au fost demişi, a ajuns şi rândul unor avocaţi care au avut tangenţe cu Andrei Braguţa.

Dosarul Braguţa: Doi avocaţi, în vizorul Comisiei de Disciplină şi EticăDoi avocaţi au ajuns în vizorul Comisiei de Disciplină şi Etică.

Este vorba de Vladislav Nevreanschi şi Anatol Bulgaru, primii doi apărători implicaţi în cazul respectiv.

Vitalie Tăbârţă, preşedintele Comisiei de Disciplină şi Etică a Uniunii Avocaţilor, a comunicat pentru Crime Moldova că pe numele celor doi avocaţi a fost depusă o plângere de către Ion Braguţa, tatăl bărbatului decedat în timp ce se afla în custodia statului.

„Luni, 5 februarie, l-am audiat pe Vladislav Nevreanschi. Anatol Bulgaru urmează să fie audiat la şedinţa următoare care a fost fixată pentru data de 6 martie. Autorul petiţiei a solicitat ca să fie prezent la audieri”, a precizat Tăbârţă.

Contactat de Crime Moldova, Ion Braguţa a declarat că cei doi apărători ar trebui să răspundă, deoarece el i-a informat despre problemele de sănătate ale fiului său. „Ei au ştiut totul, căci eu le-am spus. Avocatul Nevreanschi, care s-a prezentat ca Nevreanu, a cerut bani ca să-l apere pe Andrei, deşi era asigurat de stat. El mi-a zis în faţă că nu are dovadă că fiul meu este bolnav. Dar de unde puteam eu să-i iau dovada la acea oră. Lui Bulgaru i-am dat şi bani, şi documente, dar tot nu a făcut cum trebuie, nu s-a grăbit să le prezinte judecătorului”, a punctat Ion Braguţa.

Părinţii lui Andrei Braguţa au semnat la 17 august 2017 un contract cu avocatul Anatol Bulgaru, recomandat de un cunoscut din Chişinău, căruia i-au plătit 500 de euro pentru servicii. Peste câteva zile, familia Braguţa i-a mai dat apărătorului încă 200 de euro, apoi încă 2000 de lei.

Andrei Braguţa a decedat în penitenciar la 10 zile după ce a fost reţinut de un echipaj de poliţie pentru depăşirea vitezei. Expertiza a arătat că bărbatul a decedat  în urma unei pneumonii, de care s-a îmbolnăvit în timp ce se afla în detenţie. În afară de aceasta, Braguţa a fost maltratat.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării