main logo
444

Dosarul APCSP: Procurorii cer plasarea în izolator a doi învinuiți

Procurorii anticorupție au contestat la Curtea de Apel decizia judecătorului de instrucție prin care a fost schimbată măsura preventivă în privința a doi învinuiți în dosarul Agenției pentru Protecția Consumatorilor și Supravegherea Pieței (APCSP).

Dosarul APCSP: Procurorii cer plasarea în izolator a doi învinuițiFoto: diez.md

Potrivit încheierii, învinuiții au fost eliberați din izolator și plasați în arest la domiciliu pentru 30 de zile. Demersul procurorilor urmează să fie examinat de instanță săptămâna viitoare, transmite Știri.md.

Totodată, luni, judecătorii urmează să se expună și pe marginea demersului procurorilor cu privire la prelungirea mandatului de arestare în privința altui figurant din acest dosar. 

În prezent, acesta este arestat, iar procurorii vor cere prelungirea măsurii preventive. Cea de-a patra persoană, învinuită în aceeași cauză, a încheiat acord de recunoaștere, colaborează cu ancheta și este cercetată în stare de libertate.

Pe data de 3 decembrie, CNA și procurorii anticorupție au reținut patru funcționari din cadrul Agenției pentru Protecția Consumatorilor și Supravegherea Pieței, într-un dosar pornit pe fapte de corupere pasivă. 

Aceștia ar fi pus la cale o schemă de corupție, prin intermediul căreia ar fi pretins și primit sistematic bani de la agenți economici pentru a nu le îngrădi activitatea comercială.

Oamenii legii au constatat că angajații APCSP ar fi efectuat periodic controale la comercianții din piețele din capitală și din țară, iar pentru a nu indica în actele de constatare presupusele nereguli stabilite în activitatea de întreprinzător, aceștia ar fi pretins și primit de la agenți economici bani sub formă de taxe de protecție. 

Dacă vor fi găsiți vinovați, funcționarii riscă până la 10 ani de detenție, amendă penală de până la 400.000 de lei și privarea de dreptul de a ocupa funcții publice de la 7 la 10 ani, dacă vor fi găsiți vinovați.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării