main logo
1658

Dosarele poliţiştilor: Condamnaţi public, amendaţi sau disculpaţi de instanţă

25 octombrie 2016. În timpul unei şedinţe ordinare a inspectorilor de patrulare, Viorel Morari, şeful Procuraturii Anticorupţie şi Alexandru Pânzari, şeful Inspectoratului General al Poliţiei, au anunţat că au fost documentaţi mai mulţi angajaţi care au încălcat legea.

Dosarele poliţiştilor: Condamnaţi public, dar amendaţi de instanţă

„Au fost atestaţi o serie de poliţişti care încălcau fragrant prevederile legale, acţiuni manifestate prin luare de mită…”, declara Pânzari, într-un discurs filmat. 

„Îmi pare rău că ne vedem în aceste circumstanţe, dar asta-i realitatea. Eu vă rog. O să fie nominalizaţi colaboratorii de poliţie, iar ei să facă un pas înainte şi o să meargă cu procurorii”, le-a transmis poliţiştilor, Viorel Morari.

Erau 28 de oameni ai legii care au făcut pasul în faţă. Majoritatea dintre ei au fost reţinuţi pentru 72 de ore, iar alţii au primit şi mandate de arestare preventivă, transmite Știri.md cu referire la zdg.md.

La doi ani de la acel eveniment, niciun poliţist nu se află după gratii, iar majoritatea dintre ei continuă să-şi exercite funcţiile, după ce s-au ales cu condamnări simbolice sau au fost chiar achitaţi.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării