main logo
2871

Dosare răsunătoare, instrumentate de judecătoarele reținute de CNA și PA

Unele dintre judecătoarele reținute de ofițerii Centrului Național Anticorupție (CNA) și procurorii anticorupție, au instrumentat anterior cauze răsunătoare, cum fi dosarul ex-premierului Vlad Filat sau al omului de afaceri Veaceslav Platon.

Dosare răsunătoare, instrumentate de judecătoarele reținute

Ludmila Ouș a făcut parte din completul de judecători, condus de Nichifor Corochii, care a examinat la Curtea de Apel dosarul ex-premierului Vlad Filat, învinuit de corupere pasivă și trafic de influență, transmite Știri.md cu referire la TV8.

La rândul ei, Galina Moscalciuc a făcut parte din completul de judecători care l-a condamnat pe Vlad Filat la pușcărie. Sentința a fost pronunțată alături de alți doi judecători: Andrei Niculcea şi Sergiu Lazări.

În decembrie 2017, când magistrata Galina Moscalciuc activa la Judecătoria Buiucani, aceasta a instrumentat și dosarul omului de afaceri Veaceslav Platon

Tot Moscalciuc a examinat în primă instanță dosarul legat de firma „Finpar Invest”, afiliată lui Vlad Plahotniuc, privind un teren de 1,17 hectare de pe strada Ghioceilor. Magistrata a instrumentat și dosarul fostului polițist Ion Perju, acuzat de omorul lui Valeriu Boboc.

De asemenea, magistrata a examinat și cauza civilă prin care Vlad Plahotniuc a solicitat despăgubire morală de circa un milion de lei de la Victor Țopa și Viorel Țopa.

Pe când era la Judecătoria sectorului Centru, Liubovi Brânză a făcut parte dintr-un complet de judecători care a examinat dosarul lui Petru Gâlcă, alias Micu, acuzat de omor și tentative de omor.

Amintim că, ofițerii CNA și procurorii anticorupție au reținut cinci magistrate: Ludmila Ouș, judecătoare la Curtea de Apel; Galina Moscalciuc, judecătoare la Curtea de Apel; Liubovi Brânză, judecătoare la Curtea de Apel; Victoria Hadîrcă, magistrată la Judecătoria sectorului Centru și Tizu Svetlana, o altă magistrată de la Judecătoria sectorului Centru.

În total, în urma perchezițiilor, au fost reținute zece persoane, este vorba despre:  3 judecători de la Curtea de Apel, 2 judecători de la Judecătoria Chișinău, sediul Centru, 1 procuror de la Procuratura municipiului Chișinău, 1 avocat, 1 asistent judiciar, 1 medic și o persoană fizică inculpată pe un dosar.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării