main logo
1571

Dosar penal în cazul tânărului umilit și amenințat de trei polițiști din Fălești

Procuratura din Fălești a intentat dosar penal în cazul lui Alexei Ouș, tânărul umilit și amenințat cu moartea de trei polițiști în stare de ebrietate.

Dosar penal în cazul tânărului umilit și amenințat de niște polițiști

Procurorul Eduard Fistic a comunicat pentru CrimeMoldova că dosarul a fost intentat în baza articolului 166 prim Cod Penal, pentru tratament inuman sau degradant.

Omul legii a precizat că cei trei polițiști denunțați de Ouș nu au deocamdată niciun statut în dosar, deoarece urmează a fi stabilite datele expertizei.

Victima, care provine dintr-o familie vulnerabilă, a fost găzduită de rude la o vilă din satul Ivanovca, raionul Fălești. Acesta a declarat că cei trei polițiști, dintre care doi erau îmbrăcați în uniformă de serviciu, au venit în seara de 23 iulie la vila unde locuiește și i-au cerut să prezinte buletinul de identitate.

Pentru că nu avea actul de identitate, polițiștii l-au impus să umfle cauciucurile la automobilul cu care au venit, l-au urcat cu forța în mașină și l-au dus pe un deal. Acolo l-ar fi impus să îngenuncheze și l-ar fi întrebat ce fel de moarte își dorește, l-au amenințat cu arma de foc și i-au cerut să recunoască un omor, un viol și alte crime pe care nu le-a comis. Unul dintre polițiști, care ar fi fost în stare de ebrietate, i-a pus țigara aprinsă la ochi.

Tânărul a fost lăsat pe deal, iar la plecare l-au amenințat că-i vor da foc la casă, dacă va povesti despre cele întâmplate.

Cei trei polițiști se numesc Andrei Bumbac, Marcel Covalciuc și Iurie Solomud. Articolul 166 prim Cod Penal prevede că provocarea intenţionată a unei dureri sau a suferinţei fizice ori psihice, care reprezintă tratament inuman ori degradant, de către două sau mai multe persoane publice se pedepsește cu închisoare de la 3 la 8 ani sau cu amendă între 67500 și 80 de mii de lei, în ambele cazuri cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii pe un termen de la 5 la 10 ani.

Iurie Solomud.jpg

Iurie Solomud. Sursa: politia.md

plângere.jpg

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării