main logo
2941

Dosar penal după moartea polițistului care s-a accidentat la fotbal

Medicul din Bălți, care l-a tratat pe Vitalie Spatari, polițistul care a decedat după ce s-a accidentat la un meci de fotbal, a povestit detaliat tot ce s-a întâmplat în fiecare zi în care pacientul a fost internat în spital.

Dosar penal după moartea polițistului care s-a accidentat la fotbalColaj: știri.md

Pe acest caz a fost deschis un dosar penal pentru „încălcarea din neglijenţă a regulilor de acordare a asistenţei medicale”, transmite Știri.md cu referire la Tv8.md.

Medicul Serghei Cozub, șeful Secției în care a fost tratat polițistul Vitalie Spatari, a oferit un interviu portalului de știri „SP” din Bălți în care a povestit totul cu lux de amănunte. Potrivit medicului, polițistul s-a adresat după ajutor medical pe 8 septembrie, a două zi după meciul de fotbal la care se accidentase. A făcut o ultrasonografie care nu a arătat că ar exista probleme și a plecat acasă.

În următoarea zi, acesta a revenit la spital, acuzând dureri la un picior și a fost internat în Secția Traumatologie. Analizeze efectuate la urină au arătat parametri în afara normelor și acesta a fost transferat în Secția Urologie.

În perioada 11-19 septembrie, pacientul s-a simțit bine. Medicul intenționa să-l externeze, iar Vitalie Spatari chiar declara că vrea să plece la un meci de fotbal la București. „Eu chiar l-am întrebat atunci: Nu ți-a ajuns fotbal? Noi ne cunoșteam demult și el mă suna de fiecare data când eu nu eram în spital. Îl consultam în fiecare zi”, povestește medicul.

În dimineața zilei de 19 septembrie, la palpare, medicul a simțit un chist în abdomenul pacientului, iar a doua zi acesta era mult mai mare. S-a decis efectuarea unei intervenții chirurgicale și chistul a fost îndepărtat, fiind scos puroi. Starea de sănătate a bărbatului era bună, iar o nouă ultrasonografie nu a mai arătat chistul.

Pe 23 septembrie, bărbatul s-a simțit din nou rău și a cerut să fie transferat la Chișinău. A fost transportat cu ambulanța la Spitalul de Urgență din capitală. Serghei Cozub a ținut permanent legătura cu medicul care îl trata pe pacientul său la Chișinău.

În dimineața zilei de 5 octombrie, acesta a fost sunat și anunțat că polițistul Vitalie Spatari a decedat.

Medicul din Bălți spune că nu-și poate da seama din ce cauză s-a agravat starea de sănătate a pacientului și ce a provocat decesul.

„Când apar complicații, eu întotdeuna caut motivul și mă gândesc unde puteam să greșesc? Dar sunt întrebări la care nu întotdeauna găsești răspunsuri. Ca om, eu simt o durere insuportabilă. Îl văd mereu în fața ochilor”, a declarat medicul.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării