main logo
33607

Dosar clasat: Un polițist din Bălți a luat mită de la un colonel

Un inspector de patrulare din Bălți a luat mită de la un colonel. Cazul a avut loc în aprilie 2016, iar omul legii a scăpat nepedepsit, dosarul fiind clasat.

Dosar clasat: Un polițist din Bălți a luat mită de la un colonel

Conform anchetei, polițistul ar fi pretins bani de la un cetățean, cel din urmă încălcând flagrant regulile de circulație rutiere pe teritoriu unei stații de autobuz, transmite Știri.md cu referire la esp.md.

După o verificare de rutină a actelor, polițistul de patrulare l-a întrebat pe șofer: Ce facem mai departe?

Ca rezultat, șoferul a prezentat portofelul și i-a arătat că are doar 200 de lei. Polițistul a scos bancnota din portofel și i-a returnat documentele menționând că șoferul e băiat bun.

Șoferul, care s-a dovedit a fi colonel din Chișinău al Inspectoratului Național de Patrulare (INP), a sunat la conducerea departamentului "Nord" al INP și le-a cerut să intervină la fața locului. Colegii

Colonelul s-a ales cu amendă pentru încălcare, iar polițistul s-a ales cu o cauză penală pentru corupere pasivă și risca o amendă de până la 100.000 de lei, cu privarea dreptului de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de 3 ani.

Instanța a examinat cazul de corupere pasivă a polițistului de patrulare, mituirea a fost confirmată, dar dosarul a fost clasat.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării