main logo
1128

Dorin Recean: Încurajez cetățenii să sprijine presa independentă

De Ziua Internațională a Libertății Presei, premierul Dorin Recean a venit cu un mesaj de felicitare pentru jurnaliști în care le mulțumește pentru faptul că aduc adevărul în casele cetățenilor.

Dorin Recean: Încurajez cetățenii să sprijine presa independentăFoto: Știri.md/Arhivă

Într-o postare pe rețelele de socializare, Dorin Recean a scris că, în continuare, în R. Moldova trebuie dezvoltată o piață media liberă care să susțină un jurnalism de calitate, care informează și provoacă gândirea, transmite Știri.md.

„O societate care respectă și protejează jurnaliștii este una care îmbrățișează adevărul și valorile europene. Iar atunci când democrația este amenințată de elementele unui război hibrid - dezinformarea și propaganda, ne bazăm pe o presă liberă și independentă, care să ne furnizeze informații veridice și imparțiale. De Ziua Internațională a Libertății Presei, suntem alături de cei care aduc adevărul în casele noastre”, a scris premierul.

În acest sens, Dorin Recean încurajează cetățenii și instituțiile guvernamentale să continue să sprijine și să protejeze presa liberă și independentă.

„Adevărul nu poate fi suprimat! Unitatea noastră în apărarea acestei valori fundamentale este esențială pentru democrația în Republica Moldova. Încurajez toți cetățenii și instituțiile guvernamentale să continue să sprijine și să protejeze presa liberă și independentă. Trebuie să dezvoltăm, în continuare, o piață media liberă care să susțină un jurnalism de calitate, care ne informează și ne provoacă gândirea, dar și pentru a avea un spațiu audiovizual curat, ferit de propagandă și dezinformare”, a conchis Dorin Recean.

Știri.md amintește că pe data de 3 mai este marcată Ziua Mondială a Libertății Presei, care a fost instituită la 23 decembrie 1993 de către Adunarea Generală a Organizației Națiunilor Unite (ONU).

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării