main logo
1513

Dorin Recean, în discuții cu reprezentanții organizației Crucea Roșie

Sprijinul oferit de organizația Crucea Roșie persoanelor vulnerabile din R. Moldova, inclusiv refugiaților, a fost discutat de prim-ministrul Dorin Recean în cadrul unei întrevederi cu reprezentanții Federației Internaționale a Societăților de Cruce Roșie și Semilună Roșie.

Dorin Recean, în discuții cu reprezentanții organizației Crucea RoșieFoto: gov.md

În cadrul discuțiilor, premierul a mulțumit organizației pentru susținerea oferită categoriilor vulnerabile ale populației și pentru că a facilitat găzduirea persoanelor refugiate în țara noastră, transmite Știri.md.

„Investind în R. Moldova, ajutați și cei peste 100.000 de cetățeni ucraineni care se află aici, mai ales că ne dorim să-i integrăm cât mai bine în societate”, a spus prim-ministrul.

Reprezentanții organizației au asigurat că aceasta își menține angajamentul de a sprijini nevoile umanitare ale R. Moldova și, în acest scop, va colabora în continuare îndeaproape cu autoritățile. De asemenea, au fost evidențiate oportunitățile pe care le aduce aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană pentru activitatea organizației umanitare, urmând să fie disponibile mai multe fonduri de sprijin.

În R. Moldova sunt deschise 18 filiale ale organizației, în care sunt implicați peste o mie de voluntari. În contextul crizei generate de agresiunea Rusiei în Ucraina, organizația a avut un rol important în gestionarea fluxului de persoane refugiate și acordarea sprijinului necesar atât acestora, cât și comunităților gazdă. Aceasta a oferit ajutoare umanitare în valoare de trei milioane de euro, precum și asistență financiară în valoare de două milioane de euro.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării