main logo
10218

Dorin Recean: CSE a suspendat licențele a șase posturi TV din R. Moldova

Premierul Dorin Recean a venit cu o reacție după ce directorul Serviciului de Informații și Securitate, Alexandru Musteața, a solicitat Comisiei pentru Situații Excepționale închiderea a șase posturi TV din R. Moldova.

Dorin Recean: CSE a suspendat licențele a șase posturi TV din R. MoldovaFoto: Simbol

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, Recean a scris că zilnic R. Moldova este supusă unor atacuri hibride din partea Federației Ruse, iar în ultimele săptămâni aceste amenințări au crescut în intensitate, transmite Știri.md.

„În Republica Moldova zilnic suntem supuși unor atacuri hibride din partea Federației Ruse. În ultimele săptămâni, aceste amenințări au crescut în intensitate. Rusia, prin intermediul grupărilor criminale organizate, vrea să influențeze alegerile locale din 5 noiembrie și să submineze procesul democratic”, a scris Recean.

În acest sens, premierul a precizat că la recomandarea Serviciului de Informații și Securitate, CSE a decis suspendarea licențelor a șase posturi de televiziune care promovează interese străine.

„Astăzi, la recomandarea SIS, CSE a decis suspendarea licențelor a șase posturi de televiziune care promovează interese străine. Aceste televiziuni sunt subordonate grupărilor criminale Plahotniuc și Șor, care și-au unit eforturile pentru a destabiliza țara. Avem dovezi că aceste posturi urmăresc un interes din afara Republicii Moldova, în scop destabilizator. Noi nu vom permite acest lucru și vom acționa de fiecare dată prompt și hotărât în interesul cetățenilor”, a conchis premierul.

Știri.md amintește că, în cadrul unei conferințe de presă, directorul SIS, Alexandru Musteața, a declarat că șase posturi TV urmează să fie închise pentru că ar promova interesele Federației Ruse în R. Moldova.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării