main logo
2786

Dorin Recean a vizitat livada unui antreprenor din satul Cobani

Prim-ministrul Republicii Moldova, Dorin Recean, a vizitat livada de cireși și caiși a antreprenorului Valeriu Gheorghiță din satul Cobani, raionul Glodeni.

Dorin Recean a vizitat livada unui antreprenor din satul CobaniFoto: Gov.md

Șeful Executivului a apreciat integrarea tehnologiilor noi și a infrastructurii moderne de către agricultor, care a construit irigare subterană, dispune de un bazin de acumulare a apei și de o stație de pompare, transmite Știri.md. 

De asemenea, recent, datorită sprijinului financiar oferit de Agenția de Intervenție și Plăți pentru Agricultură, antreprenorul a construit un depozit frigorific cu atmosferă controlată și a beneficiat de subvenții din partea statului.

„Efortul oamenilor de afaceri înseamnă creștere economică și mai multe locuri de muncă bine plătite. Prioritatea Guvernului, în schimb, este să creeze cât mai multe oportunități pentru antreprenori, inclusiv noi piețe de desfacere, precum cea europeană”, a menționat premierul Dorin Recean, amintind că, anul trecut, exportul de cireșe spre UE a crescut de peste 12 ori.

Valeriu Gheorghiță are o livadă de cireși cu o suprafață de 28 de hectare, iar caișii se întind pe 11 hectare. Antreprenorul mai deține un teren agricol de 780 de hectare.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării