main logo
557

Dorin Recean a discutat cu locuitorii din Sărata Veche despre problemele lor

Prim-ministrul Dorin Recean a discutat cu cetățenii din Sărata Veche, raionul Fălești, despre măsurile realizate de Guvern în diverse domenii, precum educație, sănătate, agricultură și infrastructură. Totodată, locuitorii i-au comunicat premierului despre problemele cu care se confruntă.

Recean a discutat cu locuitorii din Sărata Veche despre problemele lorFoto: gov.md

În timpul discuțiilor, prim-ministrul a subliniat faptul că integrarea în Uniunea Europeană și procesul de preaderare va oferi multiple posibilități suplimentare de dezvoltare a localităților, transmite Știri.md.

„Văd aici, la Sărata Veche, o comunitate implicată și căreia îi pasă de viitorul țării noastre. Trebuie să fim o echipă, doar împreună vom putea să construim Europa aici, la noi acasă, în fiecare sat și oraș, pentru bunăstarea fiecărui cetățean al Republicii Moldova”, a spus Dorin Recean.

Cetățenii din comuna Sărata Veche i-au spus premierului despre probleme care îi preocupă, precum lipsa locurilor de muncă, creșterea veniturilor proprii ale comunității, a nivelului pensiei, dezvoltarea agriculturii și accesul la servicii medicale mai calitative. 

De menționat că Sărata Veche este una din cele mai mari localități din raionul Fălești. Din comună mai fac parte satele Sărata Nouă și Hitrești, iar populația se ridică la circa 4.300 de locuitori. 

În cadrul primei ediții a Programului „Satul European”, în satul Hitrești a fost construit sistemul de aprovizionare cu apă potabilă. Pentru a doua ediție, în comună urmează a fi investite alte aproape 10 milioane de lei pentru a finaliza construcția sistemului de canalizare din Sărata Nouă, care va acoperi toate necesitățile localității.

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării