main logo
19433

Doliu în satul de baștină al fraților uciși la Moscova: Mărturia rudelor

Doliu în satul Chițcanii Vechi, raionul Telenești, localitatea de baștină a celor doi frați moldoveni împușcați la Moscova, chiar la ziua nunții unuia dintre ei.

Doliu în satul de baștină al fraților uciși la Moscova: Mărturia rudelor

Familia acestora, dar și oamenii din localitate, sunt șocați. Ei spun că nu pot crede că nunta însângerată avea să însemne moartea celor doi consăteni, pentru care au doar cuvinte de laudă. Fratele și sora au vorbit în exclusivitate pentru noi despre tragedie, transmite Știri.md cu referire la Orheitv.md.

Tineri, plini de viață, cu propriile afaceri și cu un viitor frumos, pe care și-l construiau la Moscova, acolo unde erau stabiliți de 20 de ani. 

Este vorba despre Radu și Filip Cordineanu, cetățenii moldoveni, care, și-au găsit sfârșitul tragic chiar la nunta unuia dintre frați. 

Vestea i-a răpus pe apropiați. Fratele vitreg rămas în satul unde au copilărit, spune că încă mai așteaptă ca cei doi să le calce pragul.

„Pentru mine, parcă sunt… permanent așteptăm să vină. Trebuie să vină la sărbători. Plini de viață. Mereu erau veseli. Nici nu spuneau când vin acasă. Toată vremea ne făceau o surpriză”, spune Vasile Cordineanu, fratele.

Și sora lor, stabilită în Italia, abia de și-a putut stăpâni lacrimile, ca să ne spună, printre rânduri, că nu poate accepta această pierdere, mai ales că acum un an și-a pierdut și mama.

„Persoanele care au făcut chestia asta merită moartea. Moarte pentru moarte, atât. Asta e la moment. Nu au meritat persoanele acestea să aibă un așa final. Pentru mine ei încă sunt vii, nu realizez faptul că numai sunt”, a declarat Tatiana Cordineanu, sora.

Vestea despre tragedie a venit în sat chiar de la mama tinerilor. Șocați, vecinii spun că nu pot să creadă una ca asta!

„A sunat seara la ora trei noaptea și ne-a spus că iaca i-au împuşcat băieții”.

„Au copilărit în ochii mei, i-am ținut în brațe. Erau niște băieți muncitori. Noi suntem șocați toată mahalaua. Și eu am doi băieți, Doamne, să mă păzească Dumnezeu”.

„Satul poate doar să lase o lacrimă, pentru că a pierdut doi băieți ca două flori. E o pierdere enormă pentru sat, dar și pentru țară”, susține primarul comunei, Sergiu Cucu.

Cei doi frați au fost uciși sâmbăta trecută, într-un local din Moscova, iar suspecții care le-ar fi curmat viețile au fost arestați pe un termen de două luni. Vladimir Devetaiev și fratele său Alexei sunt suspectați pentru dublu omor și port ilegal de armă.

Potrivit presei ruse, indivizii au depus mărturii, însă deocamdată nu se știe dacă aceștia și-au recunoscut vina sau care ar fi motivul clar al crimei. 

O dragoste neîmpărtășită este una dintre versiunile luate în calcul de poliție, din motiv că, Vladimir Devetaiev, cel care a și apăsat pe trăgaci, este un bun prieten de al miresei, care a aflat primul despre căsătoria celor doi.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării