main logo
940

Doina Gherman: Inacceptabil ca în 2022 femeile să moară atunci când dau viață

Deputata Partidului Acțiune și Solidaritate Doina Gherman a venit cu o reacție după ce o tânără din Anenii Noi a decedat la câteva zile după ce a născut.

Gherman: Inacceptabil ca în 2022 femeile să moară atunci când dau viațăParlamentul RM

Gherman dă asigurări că autoritățile vor monitoriza atent acțiunile autorităților în investigarea acestui caz, dar și a altor cazuri de acest fel, transmite Știri.md.

„Inacceptabil ca în anul 2022 femeile să moară atunci când dau viață. Vom face demersurile necesare și vom monitoriza atent acțiunile autorităților în investigarea recentelor decese materne. 

Fiecare femeie are dreptul la îngrijire, asistență medicală corespunzătoare și susținere în perioada sarcinii, travaliului, nașterii și post-partum, iar statul trebuie să garanteze aceste drepturi și să asigure condiții decente. Fiecare femeie trebuie să fie tratată cu demnitate! Neglijența este o formă de violență obstetrică, un fenomen cu care prea multe femei din Republica Moldova continuă să se confrunte și care trebuie să fie combătut și prevenit. 

Nu putem rămâne indiferenți față de astfel de tragedii și nici nu vom rămâne!”, a scris Doina Gherman pe Facebook.

Miercuri, 2 noiembrie, Știri.md a scris despre caz, după ce acesta a fost făcut public pe o rețea de socializare. Directorul Spitalului Raional Anenii Noi, Alexandru Nastas, ne-a comunicat că în cadrul instituției o să fie declanșată o anchetă de serviciu. La rândul său, primarul localității Șerpeni ne-a relatat că autoritățile locale sunt în alertă. 

Citește și: Tragic: O tânără din Anenii Noi a decedat la câteva zile după naștere

Citește și: Noi detalii despre decesul tinerei din Anenii Noi

Citește și: Nemerenco, despre decesul mamei din Anenii Noi: Vă mai doriți maternități în sat?

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării