main logo
491

Doi tineri din Moldova pregătesc o platformă de angajare pentru pensionari

Trăim vremuri în care pensionarea nu mai este doar pentru odihnă, ci şi despre continuarea activităţilor sub o altă formă. Pentru că mulţi vârstnici caută posibilităţi să-şi ocupe timpul într-un mod util, un grup de tineri basarabeni s-au gândit să le vină în ajutor.

Doi tineri din Moldova propun o platformă de angajare a pensionarilor

Ideea le-a pus în valoare abilităţile antreprenoriale, aşa că tinerii vor participa cu proiectul la un concurs din Statele Unite ale Americii, transmite Știri.md cu referire la tvrmoldova.md.

Autorii sunt Daria Bounegru şi Alexei Murineţ. Ei au ajuns în top patru la un concurs din SUA la care au participat 54 de echipe din întreaga lume. Proiectul constă în lansarea unei platforme pentru angajarea pensionarilor.

„Am realizat că pensionarii sunt cei mai vulnerabili în ţara noastră şi am decis că eu pot să-i ajut. În ţara noastră pensionarii nu au oportunitatea de a obţine venituri suplimentare. Proiectul nostru este unic şi el conectează copii şi pensionari”, spune eleva Daria Bounegru, fondatoarea proiectului.

Platforma presupune crearea conexiunii dintre angajator şi bătrâni. Mai exact, vârstnicii vor putea ajuta copiii în pregătirea temelor pentru acasă. În plus, vor da o mână de ajutor la bucătărie sau în activităţile casnice, totul contra plată. În acelaşi timp, bătrânii singuratici vor putea face voluntariat la casele de copii rămaşi fără îngrijire părintească.

„Noi am creat site-ul acesta pentru a ajuta şi pensionarii şi orfanii. Şi noi conectăm generaţie cu generaţie”, susţine elevul Alexei Murineţ, fondator al proiectului.

Bătrânilor le surâde ideea şi spun că abia aşteaptă să fie pusă în practică.

„Asta e că un ban în plus va avea, dar foarte mult contează comunicarea. Dacă tu poţi avea grijă de un copil sau bătrân eu consider că e binevenit”. 

„O să fie o transferare a tradiţiei de la generaţia mai în vârstă la cei tineri”.

Până a ajunge la concurs în SUA, tinerii au parcurs, iniţial, etapa naţională a proiectului „Diamond Chalenge”, unde au concurat cu alte 31 de echipe.

„Ei îşi propun cumva să ajute cea mai vulnerabilă clasă socială, asta sunt pensionarii şi această problemă este cumva cunoscută nu doar pentru Republica Moldova. Este cunoscută şi lumii întregi, deaceea membrii juriului au rămas cumva sensibilzaţi de ideea lor”, a declarat Marina Ţurcanu, coordonatoarea „Diamond Challenge Moldova”.

Elevii s-au ales cu un premiu special pentru performanţe deosebite, în valoare de două mii de dolari. În Republica Moldova, proiectul Diamond Chalenge a ajuns la cea de-a şasea ediţie.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării