main logo
3647

Doi străini, descoperiți cu permise de conducere false la vama Tudora

În weekend, polițiștii de frontieră din cadrul Direcției Regionale Est au documentat doi cetățeni străini pentru uz de acte falsificate.

Doi străini, descoperiți cu permise de conducere false la vama TudoraImagine simbol

Potrivit Poliției de Frontieră, în punctul de trecere a frontierei Tudora, pe direcția de ieșire din Republica Moldova, s-a prezentat în calitate de pasager într-un autocar un cetățean sirian cu vârsta de 52 de ani, transmite Știri.md

Conform analizei de risc, străinul a fost supus controlului suplimentar, în urma căruia în geanta de mână a fost depistat un permis de conducere cu indici de falsificare, pretins a fi eliberat de către autoritățile din Republica Kârgâzstan. La cele depistate, persoana a mărturisit că documentul a fost procurat cu ajutorul intermediarilor contra sumei de 500 de dolari.

Cel de-al doilea caz a fost deconspirat în același punctul de trecere a frontierei, pe sensul de intrare în Republica Moldova. Pe caz este documentată o cetățeancă a Ucrainei cu vârsta de 28 de ani. Aceasta s-a prezentat la volanul automobilului personal. În timpul verificării actelor cu tehnica specială, polițiștii de frontieră au depistat asupra permisului de conducere indici de falsificare. 

Străina nu a dorit să ofere declarații și, drept urmare, a făcut cale întoarsă, deoarece a primit refuz de intrare în Republica Moldova.

Cercetările continuă în vederea elucidării circumstanțelor. Actele au fost ridicate și urmează să fie supuse expertizei.

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării