main logo
16472

Doi soți din Rezina au devenit mamă și tată pentru 31 de copii

În 26 de ani au crescut 27 de copii care au fost ocoliți de dragostea părintească, dar și 4 copii proprii.

Doi soți din Rezina au devenit mamă și tată pentru 31 de copiiColaj: știri.md

Este vorba despre familia Marian din localitatea Ignăței raionul Rezina, pe care dragostea și mila față de copiii care au rămas fără părinți i-a făcut ca să-și transforme propria locuință în Casă de Copiii de tip Familial ”Marian”, transmite Știri.md cu referire la tvc.md

Din dorința de a face fericiți și alți copii, pe lângă ai lor biologici, soții Marian și-au transformat locuința într-o casa de copii de tip familial. Iar acum le spun mamă și tată tocmai 31 de copii.

Nina Marian: „De la început așa și a fost – nu a fost tanti, nu a fost „chioche” cum spuneau ei, mama și gata. Am avut și greutăți, foarte multe greutăți am avut, în schimb acuma vedem bucuria, vedem rezultatul.”

Doamna Nina ne-a spus că niciodată nu a făcut diferență între propriii copii și cei pe i-au luat la educație. Ba mai mult, au făcut și fac în așa fel ca toți copiii să simtă căldura familială și să nu ducă lipsă de nimic.

Nina Marian: „Când răsturnăm o mămăligă cât roata la căruță și o tigaie cu scrob și mămăliga și lapte și brânză și smântână și murăturile celea, la noi îi familie, copilul mănâncă ca în familie.”

Din dragostea pe care le-o poartă, soții Marian fac tot posibilul ca toți să aibă un viitor m ai bun.

Nina Marian: „Eu împletesc, pe unul îl pun acolo face lecții, celălalt se duce acolo, unul la televizor, unul în camera lui stă în telefon, apoi îi mai schimb, lasă telefonul treci și-ți fă lecțiile.”

Și, ca în orice familie, copiii ajută părinții la treburile din gospodărie. Astfel, în acest an toți împreună au muncit și au umplut beciul pentru iarnă cu peste o mie de borcane.

Nina Marian: „Toți am cules, toți am conservat, toți am închis pe iarnă, ca la fiecare moldovean. Beciul să fie plin cu murături, cu brânză, cu vin, compoturi, salate.”

În casa soților Marian acum locuiesc 9 copii. Tinerii își aduc aminte cu tristețe de momentele prin care au trecut, înainte de a ajunge în sânul acestei familii.

„Mamei i-a fost cam greu cu cinci copii și ne-a adus aici.”

„Am plâns de la început când am venit, greu m-am deprins, dar acuma îmi place foarte mult.”

Cei care au fost educați și crescuți în această familie de la o vârstă fragedă spun că, datorită acestor părinți, au ajuns oameni cu studii și de succes.

Cristina Postolachi, șef de gospodărie, magaziner: „Părinții noștri Nina și Vasile au fost cei care au pus baza dezvoltării nostre ca personalitate în această societate, prin educația și sfaturile lor de părinte, au făcut ca noi astăzi să avem familii fericite, să ajungem oameni cu studii, oameni de succese de care ne mândrim noi și desigur părinții noștri. Le mulțumim pentru grija, pentru răbdarea pe care au avut-o, cu care ne-au crescut.”

Cel mai mic copil pe l-au luat în familia lor a fost un bebeluș de numai 8 luni. Din cei 31 de copii ai soților Marian din localitatea Ignăței, Rezina, doar 4 sunt copiii lor biologici. Însă dragostea lor atotcuprinzătoare ajunge pentru toți.

Potrivit datelor statistice prezentate de către Ministerul Sănătății, numai în anul 2018 au fost înregistrate 60 de case de copii de tip familial, unde sunt educați circa 300 de copii.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării