main logo
242

Doi șoferi, prinși cu permise false la frontieră: Cum au explicat

Doi conducători auto sunt cercetați după ce au prezentat la frontieră permise de conducere falsificate. Incidentele au fost înregistrate astăzi, 18 mai, la punctele de trecere a frontierei Vulcănești și Cahul.

Doi șoferi, prinși cu permise false la frontieră: Cum au explicatFoto: border.gov.md

În primul caz este vorba despre un cetățean al Ucrainei. El s-a prezentat la intrarea în Republica Moldova, la volanul unui camion, transmite Știri.md.

Bărbatul a prezentat un permis de conducere care ar fi fost eliberat de autoritățile ucrainene. În timpul verificărilor, permisul s-a dovedit a fi fals.

Atunci, bărbatul a spus că, fiind constrâns de circumstanțe, a apelat la un intermediar pentru a obține permisul și a plătit 500 de dolari.

Cetățeanul a mai spus că a frecventat cursurile de instruire auto, doar că nu a reușit să susțină examenul.

În al doilea caz este implicat un conațional, deținător al cetățeniei bulgare. El se afla la volanul unui autoturism înmatriculat în Bulgaria.

La controlul de frontieră, moldoveanul a prezentat un permis de conducere care ar fi fost emis de autoritățile bulgare. Documentul s-a dovedit a fi fals.

Bărbatul a declarat că a obținut permisul legal și că ar fi plecat personal în Bulgaria pentru a-l perfecta.

În ambele cazuri, documente falsificate au fost ridicate și urmează să fie supuse expertizei. În continuare, cercetările se desfășoară sub aspectul comiterii infracțiunii de fals în acte oficiale.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării