main logo
2963

Doi slujitori ai bisericii, infectați cu COVID-19. Apelul lui Chicu către credincioși

Încă un preot a fost diagnosticat cu noul coronavirus.

Doi slujitori ai bisericii, infectați cu COVID-19. Apelul lui Ion ChicuFoto: cotidianul.md

Anunțul a fost făcut de premierul Ion Chicu, într-un briefing de presă, transmite Știri.md.

Potrivit premierului, în prezent în țară sunt doi slujitori ai bisericii infectați. Este vorba despre un preot care a fost în vizită la Poceaev și un slujitor de la Biserica "Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil" din Capitală.

"Ne îngrijorează foarte mult acest lucru. Îndemn credincioșii să nu viziteze bisericile, or angajații MAI au indicația clară să nu permită desfășurarea serviciilor divine cu participarea enoriașilor.

Dacă se vor petrece slujbele, statul va aplica sancțiunile prevăzute de legislație. Vă rog să vă conformați! Cu părere de rău, acest virus a pătruns deja în biserici și orice activitate în continuarea înseamnă risc de contaminare", a declarat Ion Chicu.

Amintim că un preot din Ștefan Vodă a fost diagnosticat, anterior, cu Covid-19, după ce a organizat un pelerinaj la Mănăstirea Poceaev, cu circa 30 de moldoveni.

Menționăm că până în prezent în Republica Moldova au fost confirmate deja 199 de cazuri de coronavirus.

Știri.md amintește că, începând cu 25 martie, este limitată mișcarea populației în municipii, orașe și centre raionale pentru a preveni infecția cu coronavirus.

Potrivit datelor oficiale, până în prezent, în Republica Moldova au fost înregistrate două decesuri din cauza COVID-19, iar doi pacienți infectați s-au vindecat.

Știri.md reamintește că, pe 17 martie, Parlamentul de la Chișinău a declarat stare de urgență națională în legătură cu situația epidemiologică, până la data de 15 mai.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării