main logo
758

Doi polițiști și un intermediar, cercetați pentru corupție: Ce riscă

Doi polițiști din cadrul Inspectoratului Național de Securitate Publică (INSP) și un intermediar sunt cercetați penal de Centrul Național Anticorupție (CNA) și Procuratura Anticorupție (PA) pentru acte de corupție.

Doi polițiști și un intermediar, cercetați pentru corupție: Ce riscăFoto: cna.md

Potrivit CNA, la data de 3 mai, șoferul a fost oprit de un echipaj INSP pentru verificări. Astfel, s-a stabilit că automobilul, cu numere de înmatriculare elvețiene, s-ar afla în urmărire, iar polițiștii urmau să ridice autovehiculul și să-l transporte la o parcare specializată, transmite Știri.md.

Însă, pentru a face acest lucru, polițiștii i-au cerut șoferului 400 de euro. În următoarele zile, oamenii legii l-au somat pe bărbat să transmită banii prin intermediul unei cunoștințe comune. 

Bărbatul a denunțat acțiunile lor la CNA și transmiterea banilor a fost documentată.

Cele trei persoane implicate au fost recunoscute în calitate de bănuit, iar unul dintre polițiști și intermediarul au fost reținuți pentru 72 de ore.

Dacă instanța va constata vinovăția persoanelor, acestea riscă până la 10 ani de detenție, amendă penală și privarea de dreptul de a ocupa funcții pe o anumită perioadă.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării