main logo
5591

Doi pasageri, luați cu ambulanța: Câți moldoveni au revenit în țară

Moldovenii din diasporă continuă să revină în R. Moldova. În ultimele 24 de ore, în punctele de trecere a frontierei au fost înregistrate 3.075 traversări.

Doi pasageri, luați cu ambulanța: Câți moldoveni au revenit în țară

Potrivit informației oferite de către Poliția de Frontieră, cele mai multe traversări au fost înregistrate pe sensul de intrare în țară - 2.145 traversări persoane, transmite Știri.md.

Din numărul total al cetățenilor reveniți, 1.259 treceri au avut loc la frontiera moldo-română, 484 treceri la frontiera cu Ucraina și 402 treceri a frontierei aeriene (rute charter).

Cele mai tranzitate puncte de trecere a frontierei (intrare în RM) au fost:
PTF Leușeni – 740 traversări persoane;
PTF Sculeni – 339 traversări persoane;
PTF Aeroport Chișinău – 402 traversări persoane (rute charter);
PTF Tudora – 173 traversări persoane;
PTF Giurgiulești-Galați – 173 traversări persoane.

Totodată, pe parcursul a 24 de ore, polițiștii de frontieră au înregistrat următoarele acțiuni ilegale:
- 5 încălcări a regimului zonei de frontieră;
- un conducător auto a încălcat regulile de folosire a vinietelor.

În toate punctele de trecere a frontierei au fost supuse screeningului 3.075 persoane și completate 2.145 de fișe epidemiologice individuale. La fel, au fost completate și semnate 315 Declarații pe propria răspundere privind obligația achitării în termen de 72 de ore a primei de asigurare obligatorie de asistență medicală pentru anul curent.

Prin culoarul tranzit al teritoriului Ucrainei și intrarea în țară prin punctul de trecere Otaci, s-a înregistrat un mijloc de transport care a transportat 47 de cetățeni moldoveni, repatriați din Federația Rusă.

În Aeroportul Internațional Chișinău au fost consemnate la intrarea în țară două rute charter din Franța, fiind înregistrați 389 de pasageri moldoveni. 

Doi călători au prezentat stare subfebrilă și, conform procedurii de operare, a fost anunțat serviciul de urgență 112, care au și preluat persoanele.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării