main logo
2373

Doi pasageri cu documente falsificate, depistați pe Aeroportul Chișinău

Polițiștii de frontieră din cadrul Aeroportului Internațional Chișinău au inițiat cercetări pentru fraudă documentară pe numele a doi pasageri, un conațional și un cetățean al Republicii Bangladesh.

Doi pasageri cu documente falsificate, depistați pe Aeroportul ChișinăuFoto: Border.gov.md

Potrivit Poliției de Frontieră, ambele persoane s-au prezentat pe direcția de intrare în Republica Moldova, în ultimele 24 de ore, transmite Știri.md.

Așadar, la cursa Baku-Chișinău, printre pasageri a fost identificat cetățeanul din Bangladesh în vârstă de 39 de ani, care a prezentat la control pașaportul și o viză electronică. Ultimul document ar fi fost eliberat de către autoritățile moldovenești. Verificarea minuțioasă a vizei în sistemul informațional a confirmat falsificarea acesteia.

Drept urmare, a fost luată decizia de refuz de intrare în Republica Moldova pentru cetățeanul străin, fiindu-i neautorizată trecerea frontierei de stat.

Cea de-a doua persoană cercetată este deținătoare a dublei cetățenii (MDA/ROU), în vârstă de 35 de ani. Tânărul s-a prezentat printre pasagerii cursei sosite din Istanbul, Turcia. La cabina de control, acesta a prezentat un pașaport românesc, eliberat în anul 2018. După primele cercetări ale pașaportului, polițiștii de frontieră au stabilit că actul nu corespunde unuia autentic.

Ca urmare a verificărilor suplimentare cu tehnica specială din dotare, s-a confirmat faptul că pașaportul este fals.

În ambele cazuri, actele cu pricina urmează să ajungă în laboratorul criminalistic al IGPF pentru expertiză. Cercetările continuă.

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării