main logo
9635

Doi ofițeri SIS, prinși beți într-o mașină pe o stradă din Chișinău

Doi ofițeri din cadrul Serviciului de Informații și Securitate riscă să fie dați afară din sistem, după ce au fost prinși când se deplasau în stare de ebrietate la volanul automobil pe o stradă din Chișinău.

Doi ofițeri SIS, prinși beți într-o mașină pe o stradă din ChișinăuColaj: știri.md

Potrivit unor surse ale portalului Deschide.MD, acum o săptămână, în noaptea de sâmbătă spre duminică, un echipaj de patrulare al INSP a fost sesizat de către factorii de decizie din cadrul SIS despre faptul că doi ofițeri din cadrul instituției s-ar deplasa cu un automobil de marca Dacia Logan și că ar fi în stare de ebrietate, transmite Știri.md.

Mașina a fost trasă pe dreapta pe strada Independenței din sectorul Botanica al capitalei. La volan se afla un angajat SIS, iar un coleg de-al său se afla pe bancheta din față în calitate de pasager.

Aceleași surse au ținut să menționeze că factorii de decizie din cadrul SIS au aflat despre faptul că cei doi se afla în stare de ebrietate și au dispus verificarea informației, dar și pedepsirea acestora în conformitate cu legislația în vigoare.

Cei doi au fost testați cu aparatul Drager, iar rezultatele au arătat că șoferul avea o concetrație de alcool de 0,68 mg/l de alcool în aerul expirat, iar colegul său peste 0,70 mg/l.

Respectiv, permisul de conducere al șoferului a fost ridicat, iar pe numele său a fost inițiată o cauză penală pentru că se afla la volan în stare de ebrietatea.

Solicitată telefonic, Daniela Mînzat, ofițerul de presă al SIS, a confirmat incidentul pentru Deschide.MD și a precizat că în acest caz a fost inițiată și investigație internă, iar vinovații vor fi sancționați dur, până la eliberare din funcție.

„Serviciul a inițiat o investigație internă asupra cazului menționat, iar vinovații vor fi sancționați dur, până la eliberare din funcție.

Anterior, SIS a atenționat angajații asupra unei politici de zero toleranță față de orice încălcări ale cadrului normativ în vigoare și acțiuni care aduc prejudiciu si atingere imaginii instituţionale, precum şi discreditează statutul de ofiţer de informaţii”, precizat Mînzatu.

Reprezentantul SIA a ținut să menționeze și faptul că, în urma acestui incident, Serviciul va întreprinde o serie de măsuri de eradicare a acţiunilor de acest gen, asigurând realizarea unei politici de cadre cu respectarea strictă a legislației în vigoare și a normelor codului deontologic al ofiţerului de informaţii şi securitate.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării