1912
2
Doi ofițeri de la INI, încătușați de CNA și procurori
1912
2

Doi ofițeri din cadrul Direcției Investigarea Fraudelor Economice din cadrul Inspectoratului Național de Investigații au fost încătușați în această dimineață, după ce mascații CNA și procurorii Anticorupție au descins cu percheziții.

Descinderile s-au desfășurat astăzi, 12.09.2019, atât în biroul de serviciu al șefului de direcție, dar și la domiciliul și în autoturismele celor 2 ofițeri. 

Acțiunile procesuale au fost desfășurate în cadrul urmăririi penale inițiate pentru comiterea infracțiunilor de trafic de influență și corupere pasivă, ambele săvârșite în proporții deosebit de mari.

Potrivit materialelor cauzei, subalternul a pretins și primit mijloace bănești în sumă de 14.950 Euro de la un agent economic, susținând că poate influența asupra șefului său ca acesta să nu transmită materialele avute la examinare organului de urmărire penală pentru pornirea procesului penal pe faptul comiterii evaziunii fiscale de către agentul economic. 

După primirea mijloacelor băneşti, ultimul nu a fost tras la răspundere penală.

Ca rezultat al acțiunilor de urmărire penală efectuate au fost identificate și ridicate obiecte și documente aferent obiectului investigației, ambii ofițeri fiind reținuți pe un termen de 72 de ore, în izolatorul CNA.

La moment se efectuează alte acțiuni de urmărire penală care nu suferă amânare.

Documentarea faptelor infracționale a fost realizată de Procuratura Anticorupție în comun cu Centrul Național Anticorupție și Inspectoratului Național de Investigație.

Surse apropiate anchetei, sub protecția anonimatului, au declarat pentru Deschide.MD că cei doi angajați INI reținuți în această dimineață ar fi Vitalie Procopii, șef de secție în cadrul DIFE, și Vlad Coropceanu.

Citește și
article image
Primele imagini cu Marina Tauber după două nopți în...
2
9555
article image
Filmul reținerii deputatelor Marina Tauber și Reghina...
0
5424
article image
Avocatul Marinei Tauber: Cred că acuzarea va solicita 30...
0
736
article image
Protestatarii Partidului Șor, aduși la Chișinău cu...
2
775