main logo
1351

Doi nevăzători din R. Moldova au impresionat juriul Chefi la cuțite

Luni seară, doi nevăzători și-au încercat norocul în prima etapă a concursului culinar din cel de-al cincelea sezon „Chefi la cuțite”.

Irina și Andrei Strătilă sunt originari din Republica Moldova. 

Aceștia au o poveste de dragoste inedită, ce s-a închegat în momentul în care viața i-a readus față în față, după mulți ani în care nu au mai știut nimic unul de celălalt.  

Dacă Irina s-a confruntat cu probleme de vedere încă de la naștere, Andrei a trecut printr-un accident rutier care l-a schimbat definitiv.   

Sunt nevăzători, dar pentru ei, pasiunea pentru gastronomie este mai puternică decât orice alt impediment.

„Motivul pentru care am venit aici este că am vrea să învățăm cum să facem un plating frumos, pentru că știm că preparatele noastre sunt gustoase. Ne străduim, aplicăm cunoștințele noastre de geometrie și matematică pentru a aranja mâncarea în farfurie”, menționează cuplul.

Cei doi gătesc acasă în fiecare zi, într-o bucătărie special amenajată pentru a găsi ustensilele mai ușor, dar regretul cel mai mare al cuplului este că nu pot găti împreună.

Preparatele pe care Irina și Andrei le-au ales să le gătească celor trei chefi nu au fost deloc simple. Irina a gătit budincă de banane cu brânză de vaci, iar Andrei a pregătit o porție de coaste la cuptor marinate în Cola.

„Farfuria este foarte îngrijită”, a zis unul din chefi neștiind cine se ascunde în spatele ușilor. 

Chefii au rămas impresionați de ei. Moldovenii au trecut cu brio în etapa următoare. Irina a obținut două cuțite de la chefi, iar Andrei trei.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării