main logo
3347

Doi motocicliști aproape de comă alcoolică, prinși de polițiști

Amenzile, ridicarea permisului de conducere pentru câțiva ani, urmat de susținerea unui examen și frecventarea unui program antialcoolic și antidrog nu îi oprește pe unuii conducători auto să șofeze în stare ebrietate.

Doi motocicliști aproape de comă alcoolică, prinși de polițiști

Cel puțin așa susține Inspectoratul Național de Patrulare (INP), care anunță că doi șoferi cu o alcoolemie record au pus în pericol viața locuitorilor din Chișinău.

Unul dintre ei, în stare avansată de ebrietate a pornit pe străzile Chișinăului la ghidonul unei motorete. Dar a fost stopat la timp de inspectorii de patrulare când se deplasa neuniform pe strada Calea Ieșilor.

Fiind supus testului alcoolscopic, s-a stabilit că șoferul, în vârstă de 37 ani, avea în aerul expirat 1.46 mg/l.

Altul, mai puțin beat, însă nu cu mult, cu 0.94 mg/l în aerul expirat, a fost stopat pe traseul Ialoveni-Hâncești. 

Tânărul de 22 de ani conducea o motocicletă, fără număr de înmatriculare.

INP reamintește șoferilor că orice cantitate de alcool, oricât de mică, poate afecta abilitatea de a conduce și cu cât o persoană are o concentrație mai mare de alcool în sânge, cu atât crește șansa de a provoca un accident rutier.

Gradul minim de ebrietate este stabilit de la 0,15 mg/l până la 0,3 mg/l în aerul pur expirat, iar pentru stare avansată de ebrietate este considerat în cazul depăşirii de 0,3 mg/l în aerul pur expirat.

Totodată, polițiștii menționează că alcoolemia poate crește timp de până la 3 ore după ce a fost băut ultimul pahar de tărie.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării