main logo
1566

Doi moldoveni, reținuți în România pentru contrabandă cu țigări

Doi cetățeni din Republica Moldova au fost reținuți de oamenii legii din România, fiind suspectați de contrabandă cu țigări. Aceștia livrau țigările în România, în cantități mici, ascunse în diverse mijloace de transport.

Doi moldoveni, reținuți în România pentru contrabandă cu țigăriFoto: Politiadefrontiera.ro

„Poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Vaslui, cu sprijinul poliţiştilor de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Iaşi, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad, au identificat și destructurat o rețea care desfășura activități din sfera contrabandei cu produse din tutun pe raza județului Vaslui”, scrie Poliția de Frontieră a României, transmite Știri.md.

Așadar, în urma activităților informativ-operative specifice desfășurate de oamenii legii din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Vaslui, s-a stabilit că mai multe persoane, cetățeni români și moldoveni, sunt implicate în contrabandă cu țigări pe raza județului Vaslui. 

Ieri, 4 iunie, oamenii legii au efectuat două percheziții domiciliare la Bârlad, fiind pus în aplicare un mandat de aducere la audieri a unui cetățean român în vârstă de 50 de ani.

În urma percheziţiilor desfășurate, au fost descoperite în cele două locații şi ridicate în vederea continuării cercetărilor 115.600 țigarete, fără timbru de acciză, provenite din acte de contrabandă, în valoare de 144.500 de lei.

În urma documentării activităților infracționale ale persoanelor, s-a stabilit că țigaretele de contrabandă erau aduse în țară în cantități mici, ascunse în diverse mijloace de transport de către cetățeni moldoveni. Cetățeanul român identificat desfășura activități de colectare, transport, depozitare și vânzare a acestora în piețele din județul Vaslui, cunoscând că țigaretele provin din contrabandă și obținând astfel, ilicit, mari beneficii financiare.

În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă. Cercetările continuă, în vederea identificării cu exactitate a tuturor persoanelor implicate şi stabilirii împrejurărilor în care au fost săvârşite faptele.

Foto: Politiadefrontiera.ro

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării