main logo
1271

Doi minori și-au organizat o excursie pe Nistru: Vameșii, puși pe jar

Doi minori din Soroca, care au decis să se aventureze, au creat mari bătăi de cap polițiștilor de frontieră.

Doi minori și-au organizat o excursie pe Nistru: Vameșii, puși pe jarFoto: border.gov.md

Incidentul a avut loc marți, 18 mai, în jurul orei 20:18. Vameșii au fost alertați de localnicii care au observat cei doi minori cum plutesc pe o saltea gonflabilă în direcția curenților pe râul Nistru, transmite Știri.md.

Ajungând la fața locului patrula nu a depistat nimic, motiv pentru care au fost intensificate măsurile de căutare, fiind implicate 10 echipe de intervenție.

În scurt timp, la aproximativ 450 metri amonte, în proximitatea satului Vasilcău a fost depistată salteaua gonflabilă. Aici a intervenit și câinele de serviciu pentru a lua urma tinerilor.

Ca urmare a măsurilor complexe de căutare, polițiștii de frontieră au reușit să identifice minorii, un moldovean de 15 ani și prietenul acestuia, un ucrainean de 13 ani, ambii fiind locuitorii satului Coșnița, Ucraina.

Întrebați despre acțiunile lor, adolescenții au comunicat că nu și-au dorit să încalce legislația națională, doar s-au aventurat pentru a vizita locurile din împrejurimi.

Ca urmare, ținând cont că tinerii au sub 18 ani, polițiștii de frontieră au încercat să contacteze părinții acestora. Dacă în cazul minorului ucrainean a fost posibil informarea părinților despre cele depistate, în cazul moldoveanului părinții sunt peste hotarele țării, acesta fiind în grija bunicii, din satul Coșnița, Ucraina.

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării