main logo
2103

Doi fermieri moldoveni vor participa la forumul agricultorilor din UE

Doi reprezentanți ai Asociației „Forța Fermierilor” vor participa la forumul agricultorilor din Europa, la invitația organizațiilor COPA – COGECA.

Doi fermieri moldoveni vor participa la forumul agricultorilor din UEImagine simbol

Este vorba despre Sergiu Ivanov și Alexandr Brânză, care vor participa la întrunirea asociațiilor de fermieri, în capitala Uniunii Europene, cu genericul „Extinderea UE și viitoarea politică agricolă: impact și finanțare”, transmite Știri.md.

În cadrul evenimentului, un reprezentant al „Forței Fermierilor” va avea un discurs în care va descrie situația din sectorul agrar al R. Moldova, în special în domeniul cerealelor și oleaginoaselor, în legătură cu războiul din Ucraina.

De asemenea, vor fi prezentate datele statistice privind criza în ramură din ultimii doi ani și va fi solicitată asistență COPA – COGECA în vederea accesării sprijinului financiar anticriză pentru fermierii din R. Moldova.

COPA – COGECA sunt două organizaţii care reprezintă 28 de milioane de fermieri şi familiile acestora, dar şi în jur de 38.000 de cooperative.

COPA – COGECA este una dintre cele mai mari şi mai active organizaţii în reprezentarea intereselor agricultorilor la Bruxelles şi deţine legături strânse cu toate țările UE.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării