main logo
1230

Doi dealeri au dat foc apartamentului unui ofițer SIS: Ce spune Poliția

Apartamentul unui ofițer al Serviciului de Informație și Securitate a fost ținta unor traficanți de droguri care i-au stropit ușa cu benzină și au incendiat-o, susțin sursele Deschide.MD.

Doi dealeri au dat foc apartamentului unui ofițer SIS: Ce spune PolițiaFoto: știri.md

Potrivit procurorilor, făptașii sunt suspectați că ar fi fost implicați în mai multe cazuri de incendiere intenționată și la comandă, transmite Știri.md cu referire la Deschide.md.

Sursele Deschide.MD, apropiate anchetei, ne-au comunicat că incidentul a avut loc acum aproximativ o săptămână pe bulevardul Moscovei din sectorul Râșcani al Capitalei. Indivizii, cu fețele acoperite, au sunat la interfonul blocului de locuințe și s-ar fi prezentat ca angajați ai unui prestator de servicii comunale.

După ce unul dintre locatari le-a asigurat intrarea în scara blocului, aceștia s-au apropiat de ușa apartamentului unui angajat al Serviciului de Informații și Securitate, pe care au stropit-o cu benzină și au incendiat-o, iar ulterior au șters putina de la fața locului într-o direcție necunoscută.

Din fericire, în apartament nu se afla nicio persoană, iar vecinii au alertat pompierii, dar și au luptat cu flăcările până la venirea acestora.

Ofițerii Serviciului de Informație și Securitate s-au sesizat imediat în acest caz și au demarat o anchetă, iar în baza unor măsuri speciale de investigații, dar și a imaginilor surprinse de camerele de supraveghere, chiar dacă aceștia și-au camuflat fețele, suspecții au fost identificați și încătușați.

Aceștia s-au dovedit a fi doi indivizi, cu antecedente penale, vizați în mai multe anchete pentru jafuri și trafic de droguri, cunoscuți în lumea interlopă ca alias „Belîi” (Albul) și alias „Sportsmen” (Sportivul). Totodată, în cadrul anchetei demarate de către autorități, cei doi ar fi implicați în cel puțin 10 cazuri de incendieri la comandă pe teritoriul municipiului Chișinău.

În telefoanele acestora, organele de anchetă au depistat mai multe imagini video cu momentul în care aceștia au incendiat ușa apartamentului ofițerului SIS, dar și alte cazuri similare săvârșite de cei doi.

Solicitată telefonic, Natalia Stati, ofițerul de presă al Poliției Capitalei, a declarat pentru Deschide.MD că poliția nu a fost anunțată despre incendiu, dar procurorii au inițiat o cauză penală pentru huliganism și au trimis materialele către Inspectoratul de Poliției Râșcani.

„În urma măsurilor întreprinse au fost reținuți doi tineri cu vârstele de 27 și 28 de ani, care, după ce au fost reținuți pentru 72 de ore, au primit mandate de arest pentru 30 de zile”, a precizat Stati.

Oleg Afanasie, șeful Procuraturii mun. Chișinău, a refuzat să răspundă la apelurile insistente ale reporterilor Deschide.MD pentru a comunica mai multe detalii despre acest caz.

Pe de altă parte, Corneliu Bratunov, șeful Procuraturii mun. Chișinău, oficiul Râșcani, a declarat pentru Deschide.MD că există un asemenea caz înregistrat, însă nu ne-a putut confirma și nici infirma faptul că cei doi ar fi incendiat apartamentul unui ofițer SIS, făcând trimitere la secretul anchetei.

Bratunov a ținut să menționeze că nu a fost stabilit motivul pentru care cei doi au dat foc apartamentului de pe bulevardul Moscovei sau dacă are tangențe cu activitatea proprietarului, dar există suspiciuni că cei doi ar fi implicați în mai multe cazuri de incendiere la comandă.

„Cei doi ar fi implicați în scheme de trafic de droguri, dar și există bănuieli rezonabile că ar fi implicați și în alte cazuri de incendiere intenționată. Ei primeau comenzile prin intermediul aplicației Telegram.

În prezent se întreprind mai multe măsuri speciale de investigație pentru a stabili toate circumstanțele, inclusiv și implicarea altor persoane. La moment, cei doi sunt în arest. Totodată, nu putem spune cu certitudine dacă ținta lor a fost anume apartamentul în cauză sau alt apartament din acel bloc de locuințe”, a conchis Bratunov.

Aici este de precizat că, luna trecută, ofițerii SIS au deconspirat o amplă rețea de trafic de droguri, care prin intermediul aplicației Telegram, timp de o lună, ar fi plasat în ascunzișuri speciale din Capitală, cel puțin 1600 de pachețele cu substanțe narcotice.

Operațiunea s-a soldat cu reținerea întregii rețele, inclusiv a liderilor, aproximativ 15 persoane, dintre care și cetățeni străini din Siria și Kazahstan.

Totodată, amintim că la finele anului trecut, în sectorul Ciocana, două persoane necunoscute au incendiat mașina procurorului Pavel Vinițchi, care a documentat mai multe scheme de trafic de droguri, inclusiv cele cu implicarea lui Oleg Pruteanu, alias Borman, însă de atunci nu a fost stabilit niciun suspect, dar nici nu a fost reținută vreo persoană în acest caz.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării