main logo
1799

Doi cetățeni moldoveni, repatriați din Turcia cu o aeronavă a României

Doi cetățeni ai R. Moldova au fost repatriaţi marți seara din Turcia alături de mai mulți cetăţeni români, cu o aeronavă a Forțelor Aeriene române.

Doi cetățeni moldoveni, repatriați din Turcia cu o aeronavă a RomânieiFoto: Fb.com/Ministerul Apararii Nationale, Romania

O aeronavă C-27 Spartan a aterizat la Otopeni având la bord 13 români și doi cetățeni din Republica Moldova, transmite Știri.md cu referire la stirileprotv.ro.

Printre ei a fost și o mamă cu două fetițe, cu vârstele de trei și, respectiv, cinci ani. Soțul femeii, cetăţean turc, a rămas în zona distrusă de cutremur.

Despre prezența în aeronavă a doi cetățeni moldoveni a anunțat Gabriel Diaconu, medic psihiatru.

„Toată lumea este într-o stare mulțumitoare, totuși sunt epuizați. Acest zbor a fost foarte complicat. Vorbim de persoane care au fost din păcate expuse în mod direct cutremurului și nemijlocit față de grupul anterior. Un prim grup pleacă la Gara de Nord, un al doilea grup pleacă la Otopeni. Sunt și doi cetățeni din R. Moldova, care vor pleca prin mijloace proprii în această noapte la Chișinău”, a menționat Diaconu.

Aeronava ar fi trebuit să ajungă în România în cursul dimineții de marți, conform autorităților. Însă, a decolat cu 12 ore mai târziu. Şi asta pentru că mama cu cele două fetițe au ajuns foarte greu la aeroport, din cauza infrastructurii distruse.

Acesta a fost al doilea zbor umanitar al Forțelor Române, după cel de luni seară, când au fost repatriați opt români și doi cetățeni polonezi.

Ministerul de Externe al României le recomandă românilor aflați în zonele afectate de cutremur să consulte doar surse oficiale despre evoluția situației și să respecte îndrumările autorităților turce. Toți care vor să ceară sprijin consular se pot adresa Ambasadei României la Ankara.

Deocamdată, Ministerul de Externe de la Chișinău nu a venit cu vreo informație cu privire la cetățenii moldoveni, însă purtătorul de cuvânt al instituției, Daniel Vodă, a precizat pentru Știri.md că MAEIE va veni cu o actualizare mai desfășurată pe parcursul zilei.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării