main logo
1695

Dodon vrea să aducă Gazprombank în Moldova: Rusia e partener strategic

Socialistul Igor Dodon se comportă ca om de stat la întrevederile sale private din Federația Rusă. În cadrul întrevederilor pe care le are la Moscova, Dodon afirmă că Rusia, care a micșorat cu 35% livrările de gaze pentru luna octombrie, este „un partener strategic al Republicii Moldova”.

Dodon vrea să aducă Gazprombank în Moldova: Rusia e partener strategicFoto: zdg.md

„În cadrul vizitei de lucru la Moscova, am avut o întrevedere cu Roman Panov, prim-vicepreședinte al SA „Gazprombank”. Am discutat o serie de chestiuni legate de interacțiunea țărilor noastre în domeniul economic, comercial și financiar. 

Am subliniat că Rusia este un partener strategic al Moldovei, din care motiv trebuie să depunem toate eforturile în vederea restabilirii nivelului precedent de interacțiune”, a spus Dodon, care conduce ONG-ul Asociația Obștească „Uniunea de Afaceri Moldo-Rusă”, fondată acum câteva luni, transmite Știri.md cu referire la ziarulnațional.md.

În același context, Igor Dodon vrea să aducă banca respectivă în Republica Moldova.

„Consider foarte important, din punct de vedere strategic, ca o bancă mare din Rusia să apară pe piața bancară a Republicii Moldova. 

Sunt sigur că acest lucru va da un impuls suplimentar dezvoltării relațiilor de afaceri moldo-ruse, va spori competitivitatea și calitatea serviciilor bancare în Moldova”, a scris Dodon pe canalul său de Telegram.

Amintim că Igor Dodon a declarat că renunță la mandatul de deputat și la șefia PSRM. La o zi după ce a făcut anunțul respectiv, Igor Dodon a plecat în Federația Rusă.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării