main logo
17292

Dodon: Starea de urgență trece în Cod Roșu în sănătatea publică

Pe data de 15 mai, în Republica Moldova expiră starea de urgenţă, declarată în urma evoluţiei epidemiologice a coronavirusului de tip nou COVID-19, însă aceasta nu înseamnă că riscul a trecut.

Dodon: Starea de urgență trece în Cod Roșu în sănătatea publicăFoto: știri.md

De aceea, începând de mâine, îşi va începe activitatea Comisia Extraordinară de Sănătate Publică şi cel mai probabil va fi anunţată stare de urgenţă sau Cod Roşu în sănătate. 

Acest lucru l-a declarat joi, la finele şedinţei Consiliului Suprem de Securitate, şeful statului Igor Dodon, transmite Știri.md cu referire la Moldpres.

Potrivit preşedintelui, începând de vineri, 15 mai, practic toate competenţele în ceea ce ţine de impunerea sau ridicarea unor restricţii, izolare ş.a. necesare în contextul pandemiei COVID-19 trec de la Comisia Naţională pentru Situaţii Excepţionale la Comisia Naţională Extraordinară de Sănătate Publică.

„Vreau să vă rog să fiţi foarte vigilenţi şi atenţi. Cu toate că suntem plasaţi mai bine ca alte ţări şi am gestionat bine situaţia până acum, este important cum vom controla starea de lucruri în continuare”, a precizat Igor Dodon.

Până la ora actuală, în Republica Moldova au fost confirmate 5 406 de cazuri de infecție cu noul Coronavirus, dintre care 703 în stânga Nistrului. Bilanțul persoanelor vindecate de COVID-19 a ajuns la 2 228.

Membrii Consiliului Suprem de Securitate s-au întrunit în şedinţă, unde au examinat patru subiecte de importanţă actuală – furtul miliardului, situaţia la Aeroportul Internaţional Chişinău, contrabanda, precum şi situaţia cauzată de pandemia COVID-19.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării