main logo
506

Dodon: Sper că Patriarhul Kiril va vizita Moldova în anul 2019

Preşedintele Igor Dodon şi-a exprimat speranţa că vizita Patriarhului Moscovei şi al Întregii Rusii, Kiril, în Moldova, va avea loc în acest an.

Dodon: Sper că Patriarhul Kiril va vizita Moldova în anul 2019

Potrivit agenţiei Infotag, despre aceasta el a scris pe pagina sa de Facebook, unde a comunicat despre întrevederea pe care a avut-o în ajun cu Patriarhul la Moscova.

Igor Dodon a participat şi la ceremonia festivă organizată cu prilejul aniversării a 10-a a Soborului local şi a întronizării Preafericitului Kiril în calitate de Patriarh al Moscovei şi al Întregii Rusii. 

„Am adresat mulţumiri Preafericitului Patriarh pentru activitatea sa întru binele unităţii Bisericii noastre şi a tuturor popoarelor ortodoxe, în primul rând, pentru grija faţă de Biserica Ortodoxă din Moldova, care este parte integrantă a Bisericii Ortodoxe Ruse. Am subliniat contribuţia Patriarhului în sărbătorirea a 200 de ani a Mitropoliei Moldovei şi a canonizării mitropolitului Gavriil Bănulescu-Bodoni", a scris Dodon.

Preşedintele l-a asigurat pe Patriarhul Kiril şi pe toţi cei prezenţi că poporul Moldovei „va păstra pentru totdeauna unitatea cu Biserica Ortodoxă Rusă şi nu va admite implantarea în ţară ideologiei antifamilie, care distruge demnitatea persoanei".

Vizita Patriarhului Kiril în Moldova a fost programată pentru luna octombrie a anului trecut. El intenţiona să viziteze nu numai Chişinăul, ci şi oraşele Bălţi şi Comrat. 

Ulterior, Dodon a spus că vizita a fost amânată pentru mai târziu, însă data nu a fost stabilită.

În cadrul vizitei şi evenimentelor prilejuite de cea de-a zecea aniversare a Soborului local, Igor Dodon a fost însoţit de soţia sa, Galina, şi de başcanul Găgăuziei, Irina Vlah. 

Liderul Partidului Socialiştilor, Zinaida Greceanîi, care mereu îl însoţeşte pe Preşedintele RM la Moscova, nu a mers de data aceasta, deoarece este ocupată cu campania electorală pentru alegerile parlamentare.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării