main logo
3665

Dodon și Mitropolitul Vladimir au mers la Sadova în plină epidemie

Șeful statului, Igor Dodon, alături de Mitropolitul Vladimir, și Episcopul de Ungheni și Nisporeni, Petru, au mers astăzi la Sadova.

Dodon și Mitropolitul Vladimir au mers la Sadova în plină epidemie Foto: Facebook/ Igor Dodon

Potrivit președintelui, aceștia au mers în satul său de baștină pentru a sfinți fântâna recent amenajată din centrul satului, transmite Știri.md.

Deși autoritățile insistă ca oamenii să stea acasă, la eveniment au participat mai multe persoane care nu au purtat măști sau mănuși de unică folosință.

„Recent satul meu de baștină Sadova a împlinit 600 de ani de la fondare. Cu acest prilej, împreună cu sătenii am decis să contribuim la dezvoltarea localității. 

Cu suportul localnicilor au fost reabilitate și construite mai multe drumuri, restaurată și amenajată fântâna și răstignirea din centrul satului, precum și Monumentul eroilor căzuți în Marele Război pentru Apărarea Patriei.

Astăzi, împreună cu primarul localității, Anghel Tudor, consilieri locali și consăteni, am participat la slujba de sfințire a fântânii, oficiată de Mitropolitul Chişinăului şi al Întregii Moldove, Vladimir și Episcopul de Ungheni și Nisporeni, Petru.

Sunt miândru că împreună cu sadovenii am reușit să edificăm aceste obiecte care vor da un aspect plăcut și un plus valoare satului. 

Îndemn cetățenii să se implice în dezvoltarea localităților de baștină. Doar prin dezvoltarea satelor și a orașelor, vom reuși să prosperăm întreaga țară și să redresăm economia Republicii Moldova”, a precizat șeful statului.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării