main logo
969

Dodon: Patria noastră a fost ocupată de armatele germane și române

„Tragedia poporului evreiesc a avut loc și pe teritoriul Patriei noastre care, în anii de război, a fost ocupată de armatele germane și române”.

Dodon: Patria noastră a fost ocupată de armatele germane și române

O declarație în acest sens a fost făcută de președintele Republicii Moldova pe o rețea de socializare în timpul vizitei sale oficiale la Israel, transmite Știri.md.

„Am participat la ceremonia oficială de comemorare a victimelor Holocaustului la Complexul Memorial „Yad va-shem” din Ierusalim. Din numele poporului Republicii Moldova și al meu personal, împreună cu 50 de colegi din străinătate, am depus o coroană de flori în memoria celor șase milioane de evrei care au fost exterminați de către naziști și aliații acestora în perioada celui de-al Doilea Război Mondial.

Țin să menționez că tragedia poporului evreiesc a avut loc și pe teritoriul Patriei noastre care, în anii de război, a fost ocupată de armatele germane și române ce au nimicit aproximativ 300 de mii de evrei. Holocaustul este o lecție îngrozitoare, dar foarte importantă pentru întreaga omenire care ne demonstrează importanța păstrării păcii și armoniei. Așa ceva nu trebuie să se repete!

De asemenea, amintesc că la data de 26 noiembrie 2015, Parlamentul Republicii Moldova a decis să declare ziua de 27 ianuarie - Zi a comemorării victimelor Holocaustului”, a subliniat Dodon.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării