main logo
604

Dodon: La alegeri, conducerea Transnistriei a făcut jocul PDM

La alegerile parlamentare, conducerea Transnistriei a făcut jocul Partidului Democrat, consideră Preşedintele Igor Dodon. El a mai relatat că înţelege motivele acestei poziţii.

Dodon: La alegeri, conducerea Transnistriei a făcut jocul PDM

"Sincer vorbind, în aceste alegeri ei (liderii Transnistriei) au făcut jocul democraţilor şi încearcă să atace Partidul Socialiştilor pentru a spulbera cumva critica internă posibilă pentru că au încercat să facă pe placul democraţilor de la Chişinău, spune Igor Dodon, transmite Știri.md cu referire la Infotag.

Dar înţelegem perfect poziţia lor. Nu avem de gând să o supunem criticii aspre şi nici nu o vom face. În orice caz, nu avem altă opţiune decât să unim ţara. 

Cu cât mai repede toată lumea va înţelege acest lucru, cu atât va fi mai bine atât pentru dreapta, cât şi pentru stânga Nistrului", a spus Dodon.

El a subliniat că realizarea acordurilor privind reglementarea transnistreană "este îngrădită de lipsa unei poziţii comune în cadrul conducerii Moldovei".

"Dacă se va reuşi formarea majorităţii parlamentare, atunci vom avea şansa istorică ca în următorii 2-3 ani să obţinem progrese serioase. 

Atunci vom avea condiţii reale pentru aceasta, când Preşedintele, speakerul Parlamentului şi premierul vor vorbi de pe o poziţie comună referitor la Transnistria. Acest lucru nu a fost până acum", a menţionat Preşedintele.

Potrivit lui, administraţia transnistreană mizează pe faptul că "în Moldova va guverna o majoritate antirusească, pro-NATO".

"Atunci le va fi mai uşor să solicite ajutor din partea Rusiei. Acum, conducerea Transnistriei are o astfel de poziţie. De îndată ce Chişinăul va avea o guvernare promoldovenească, care pledează pentru relaţii de prietenie cu Rusia, acest lucru va deveni imediat neconvenabil pentru ei. 

Din acest motiv ei au susţinut forţele dispuse să acutizeze relaţiile cu Moscova. Dar sunt sigur că timpul va pune toate la locul lor", a spus Dodon.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării