main logo
1047

Dodon încearcă să convingă că purtarea măştilor în spaţiile închise nu ar fi obligatorie

Preşedintele Igor Dodon încearcă să convingă cetăţenii că purtarea măştilor în spaţiile închise nu ar fi obligatorie, cel puţin pentru el.

Dodon încearcă să convingă că purtarea măştilor nu ar fi obligatorieFoto: știri.md

Acest lucru este contrar deciziilor emise de Comisia Naţională de Sănătate Publică iar mulţi cetăţeni au fost amendaţi pentru că nu au purtat măşti şi mănuşi în mijloacele de transport sau în alte locuri publice de tip închis, transmite Știri.md cu referire la tvr.md.

În cadrul unui nou episod din rubrica "Preşedintele Răspunde" Igor Dodon a fost întrebat de ce nu a purtat mască şi mănuşi la întâlnirile pe care le-a avut cu unii cetăţeni chiar în locuinţa lor. 

Igor Dodon, preşedintele Republicii Moldova: "Atunci când intru în spaţiile închise la recomandare nu la obligativitatea, la recomandarea medicilor îmi pun şi masca, dacă suntem afară nu punem masca".

Ministrul Sănătăţii spune altceva. Masca este obligatorie. 

Viorica Dumbrăveanu, ministrul Sănătăţii: "În mod obligatoriu s-a stabilit actualmente deja la nivel naţional purtarea măştilor atunci când persoanele călătoresc cu transportul public atunci când se află în spaţiile comerciale în spaţiile publice închise şi în situaţia în care nu pot respecta distanţa socială. Masca va acoperi în mod obligatoriu masca cât şi nasul persoanei". 

Decizia Comisie Naţionale de Sănătate Publică a fost publicată în aceeaşi zi pe pagina Guvernului şi este valabilă până pe 30 iunie. 

În timpul vizitelor sale, preşedintele Igor Dodon apare deseori alături de copii şi bătrâni, fără a purta şi masca aşa cum spune legea. 

Igor Dodon, preşedintele Republicii Moldova: "Nici în înăuntru nu e obligatoriu, e recomandare în spaţiile închise". 

Începând de la începutul lunii mai, în toate spaţiile publice închise, spaţii comerciale, farmacii, şi altele, purtarea mijloacelor de protecţie a gurii şi nasului este obligatorie.

Administratorii localurilor nu vor permite cetăţenilor accesul fără măşti sau alte accesorii de protecţie a căilor respiratorii.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării