main logo
4039

Dodon, după numirea noului guvernator BNM: Maia Sandu va fi trasă la răspundere

„Viitorul Parlament o va demite pe Anca Dragu din funcția de guvernator al Băncii Naționale a Moldovei, iar Maia Sandu și persoanele care au fost implicate în numirea cetățeanului României la șefia BNM vor fi trase la răspundere.”

Dodon, după numirea noului guvernator BNM: Maia Sandu va răspundeColaj: Știri.md

Declarația aparține fostului președinte al R. Moldova, Igor Dodon, care a precizat în cadrul live-ului său săptămânal că Anca Dragu a fost numită de Parlament în funcția de guvernator al Băncii Naționale a Moldovei contrar tuturor procedurilor, transmite Știri.md.

„Maia Sandu, să știi că pentru asta vei fi trasă la răspundere, pentru acordarea cetățeniei noaptea, pentru votarea în plenul Parlamentului, contrar tuturor procedurilor, iar doamnei Anca Dragu, care a venit din România, vreau să-i dau un sfat. Dumneavoastră nu trebuie să fiți complice la fărădelegile regimului Maiei Sandu, faptul că următorul Parlament o să vă demită este de 100% pentru că s-a încălcat procedura, iar pe procedură se va merge, mandatul pe care îl aveți dumneavoastră va fi anulat și Banca Națională a Moldovei va reveni în funcția statului moldav. Următorul Parlament va anula acest vot, sunt convins, iar Maia Sandu și complicii săi vor fi trași la răspundere”, a spus Dodon.

Știri.md amintește că guvernatorul Băncii Naționale a Moldovei (BNM), Octavian Armașu, a fost revocat la data de 21 decembrie din funcție, pentru că nu și-ar fi îndeplinit obligațiunile de serviciu.

A doua zi după demisia lui Armașu, Parlamentul a înaintat-o pe Anca Dragu la funcția de guvernator BNM.

De menționat că Bianca Dragu a primit cetățenia R. Moldova la data de 21 decembrie, în urma unui decret semnat de Maia Sandu.

După numirea sa în funcție, Anca Dragu a declarat că dorește să asigure independența și integritatea BNM și să sprijine R. Moldova în parcursul european.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării