main logo
3575

Dodon, despre filmulețul cu sacoșa: Trebuia să fac anumite declarații

Filmulețul cu „kuliokul” nu lasă în pace nici societatea, nici jurnaliștii.

Dodon, despre filmulețul cu sacoșa: Trebuia să fac anumite declarațiiFoto: captură video

Invitat în studioul Agora, jurnalista l-a întrebat pe șeful statului dacă a rostit pe parcursul întrevederii cu Vlad Plahotniuc acele cuvinte care se fac auzite în secvența acelui filmuleț, transmite Știri.md.

„În ceea ce ține de filmuleț, apropo, nu este primul, eu conștient am mers la aceste discuții, înțelegând că suntem filmați, având ca scop debarcarea sistemului oligarhic, eu mi-am asumat acest risc, inclusiv riscul de a fi criticat. Interpretări au fost foarte multe, am făcut acest joc cu un scop foarte bine pus de mine care a fost atins.

Sunt ferm convins că aceste filmări sunt trucate și scoase din context. Aceste filmulețe nu vor putea fi folosite pentru a trage președintele la răspundere, de ce? Asta e opinia mea, m-am consultat și cu juriștii. Eu eram conștient că trebuie să venim cu anumite declarații. Cetățenii ne vor judeca în cadrul alegerilor.

Consider că a fost o acțiune riscantă, dar scopul scuză mijloacele”, a declarat șeful statului.

În cele din urmă, jurnalista a ținut să-l întrebe dacă totuși șeful statului a rostit cuvântul „kuliok” care a fost auzit în înregistrarea video.

„Eu m-am adresat și la PG, lasă să facă analiză și să ia decizie”, a declarat acesta.

Iar în ceea ce ține de „Cornel” și „salariile”, Igor Dodon a spus că cuvintele au fost scoase din context.

Știri.md amintește că Deputatul PPDA Iurie Reniță a susținut o conferință de presă de la tribuna Parlamentului, în cadrul căreia a prezentat un video în care apare președintele Igor Dodon, fostul lider al PDM, Vlad Plahotniuc, și mâna dreapta a celui din urmă, Serghei Iaralov.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării