main logo
748

Dodon, despre coronavirus: Autoritățile țin situația sub control

În Republica Moldova nu sunt înregistrate cazuri de îmbolnăvire a cetățenilor cu coronavirus, iar autoritățile responsabile țin situația sub control.

Dodon, despre coronavirus: Autoritățile țin situația sub controlColaj: știri.md

Declarația a fost făcută astăzi de către șeful statului, Igor Dodon, după întrevederea tradițională cu prim-ministru și președintele Parlamentului, transmite Știri.md cu referire la realitatea.md

„Noi am avut discuții detaliate la acest subiect la sfârșitul săptămâni trecute. Ieri am discutat cu conducerea Ministerului Sănătății și a instituțiilor responsabile și ținem situația sub control. Nu sunt cazuri înregistrate în Republica Moldova. Vom fi foarte prudenți în special ce ține de intrările în țară a persoanelor, pentru a nu admite apariția acestui virus”, a spus Dodon.

Amintim că, din cauza coronavirusului deja 80 de persoane au decedat în China, țară unde a apărut acest virus, iar alte 2.744 de persoane sunt infectate.

La sfârșitul săptămânii trecute, în țara vecină, Ucraina, au fost înregistrate 3 cazuri suspecte de îmbolnăvire cu coronavirus. În România o persoană, care venea din China, a fost imediat izolată de pe aeroport pentru a fi supusă testelor asupra acestui virus. 

De asemenea, mâine un ansamblu folcloric din Mioveni, România, format din 25 de persoane, aflat la Beijing-China, va sosi pe aeroportul din Otopeni, iar autoritățile române întreprind o serie de măsuri profilactice pentru prevenirea apariției acestui virus în țară.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării