main logo
614

Dodon cere suspendarea deciziei privind scumpirea electricității

Preşedintele Igor Dodon recomandă Guvernului să suspende decizia Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Energetică (ANRE) de a majora tariful la energia electrică.

Dodon cere suspendarea deciziei privind scumpirea electricității

Potrivit agenţiei Infotag.md, despre aceasta şeful statului a menţionat într-un mesaj pe reţelele de socializare, transmite Știri.md.

Igor Dodon a amintit că anterior ANRE anunţa că examinează scenariul majorării tarifului de furnizare a energiei electrice de Gas Natural Fenosa cu 3,2%, cu toate acestea, la 16 august a luat decizia de a majora tarifele cu 3,2%.

"Astfel, devine clar că majorarea respectivă nu are la bază calcule temeinice şi justificate, dar constituie o încercare de a destabiliza situaţia în ţară la comanda politică a fostei guvernări. În aceste condiţii, recomand Guvernului să întreprindă măsurile prevăzute de legislaţie pentru a suspenda decizia iresponsabilă şi lipsită de argumentare a ANRE", a menţionat Dodon.

Potrivit lui, instituţia, care trebuie să acţioneze absolut independent de factorul politic şi să asigure o reglementare a pieţei energetice strict conform legislaţiei şi metodologiilor aprobate, "încearcă să transfere pe umerii cetăţenilor şi economiei povara guvernării iresponsabile şi populiste a "democraţilor"".

"În afară de contestarea deciziei ANRE, consider că Guvernul urmează să vină cu măsuri concrete de sporire a gradului de protecţie socială a persoanelor cu venituri mici", a declarat Dodon.

El a relatat că va veni cu o iniţiativă legislativă de modificare a Legii cu privire la ajutorul social, majorând astfel multiplicatorul pentru venitul lunar minim garantat utilizat la stabilirea dreptului la ajutor pentru perioada rece a anului. 

De asemenea, la începutul lunii septembrie, şeful statului va întreprinde o vizită la Moscova, pentru a obţine o reducere a preţului de import la gazele naturale.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării