5016
13
Dodon anunță convocarea de urgență a Consiliului Suprem de Securitate
5016
13

Preşedintele țării convoacă de urgență Consiliul Suprem de Securitate în legătură cu tranzacția de vânzare a companiei Avia Invest.

„Cer Ministerului Economiei și Infrastructurii și tuturor instituțiilor statului să pregătească informația aferentă acestei tranzacții, prin intermediul căreia compania vinovată de fărădelegile admise la aeroport, inclusiv contrabanda și evadarea din țară a unor criminali, a fost vândută, iar dreptul de concesionare pe încă 43 de ani a trecut la o altă companie”, a declarat Igor Dodon pe o rețea de socializare, transmite Știri.md.

Potrivit şefului statului, în cadrul ședinței se vor discuta riscurile pentru stat aferente acestei tranzacții și soluțiile pentru readucerea aeroportului în gestionarea statului. 

„Organele de drept vor prezenta informația privind investigarea circumstanțelor concesionării aeroportului unui grup de escroci, iar Ministerul Economiei și Infrastructurii urmează să informeze CSS și societatea despre modul în care Avia Invest și-a respectat obligațiunile contractuale, inclusiv pe programul de investiții, efectuate inclusiv din banii colectați de la pasageri”, precizează preşedintele.

Șriri.md reamintește că recent, ministerul Economiei vrea să se întâlnească cu Nathaniel Rothschild, proprietarul companiei „NR Investments Ltd”, care a cumpărat „Avia Invest”, pentru a încerca să renegocieze condițiile din contractul de concesionare.

Citește și
article image
Accident grav în România: 14 moldoveni, transportați la...
0
683
article image
Descinderi la sediul ANTA: 12 persoane, reținute pentru 72...
0
2258
article image
Dodon dezvăluie pentru Kommersant ce i-a spus Bolton în...
2
505
article image
Reniță face dezvăluiri: Dodoniștii din ACUM sunt nocivi
0
604