main logo
623

Dodon a participat la slujba ceremonială de la Catedrala Mitropolitană

Astăzi, 21 iulie, la Catedrala Mitropolitană din Chișinău „Nașterea Domnului” a avut loc o slujbă oficiată cu prilejul marcării a 30 de ani de slujire arhierească și 45 de ani de slujire clericală a ÎPS Vladimir, Mitropolitul Chișinăului și al Întregii Moldove.

Dodon a participat la slujba ceremonială de la Catedrala Mitropolitană

Cu acest prilej, președintele țării, alături de familie, a participat la slijba de duminică, transmite Știri.md.

„I-am adresat sincere felicitări Înalt Prea Sfinţiei Sale cu ocazia acestei date semnificative.

Sub conducerea și îndrumarea ÎPS Vladimir, a început perioada de renaștere a ortodoxiei în Moldova, fiind edificate sute de biserici și mănăstiri. Biserica este implicată activ în procesul de consolidare a societății, participă la numeroase evenimente sociale și de caritate, promovează valorile tradiționale ale poporului moldovenesc.

De asemenea, datorită eforturilor Mitropolitului Vladimir, Biserica Ortodoxă a Moldovei a căpătat independență în toate chestiunile interne, rămînînd parte componentă a Bisericii Ortodoxe Ruse.

Totodată, țin să menționez că peste 90% din cetățenii țării noastre sunt creștini ortodocși și doar păstrînd și propovăduind credința noastă ortodoxă care este pilonul statalității noaste, țara noastră are viitor.

Îi doresc ÎPS Mitropolitului Vladimir multă sănătate și ajutorul Domnului în toate acțiunile întru binele Bisericii Ortodoxe a Moldovei”, a menționat Igor Dodon.

Image may contain: 5 people, suit and indoor

Image may contain: one or more people, wedding and indoor

Image may contain: 9 people, people sitting

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării