21 noi, 2020 16:05
11 904
10

Dodon a contestat votul diasporei în judecată: Dovezile cu iz de fals

21 noi, 2020 16:05
11 904
10

Preşedintele în exerciţiu, Igor Dodon, a contestat votul diasporei în instanţa de judecată.

Dodon a contestat votul diasporei în judecată: Dovezile cu iz de fals

Acesta nu a raportat întreg exercițiul, ci un pretins caz de transportate a alegătorilor la secția de votare din oraşul Verona, Italia, un mesaj ambiguu al unui tânăr filmat la o secție de votare din Londra, Marea Britanie, și un pretins caz de mituire a alegătorilor din stânga Nistrului cu 700 de „ruble transnistrene”, echivalentul a 750 lei moldovenești, transmite Știri.md cu referire la Zdg.md

De asemenea, candidatul susținut de PSRM în alegerile prezidențiale a cerut în instanță constatarea implicării în campania electorală a președintelui României, Klaus Iohannis, al prim-ministrului României, Ludovic Orban, și al președintei formațiunii ,,Uniunea Creștin Democrată din Germania”, Annegret Kramp Harrenbauer. 

Nu în ultimul rând, Igor Dodon a acționat în judecată câteva birouri electorale ale secțiilor de votare preconizate pentru alegătorii din stânga Nistrului.

La 16 noiembrie, după ce a fost clar că a pierdut alegerile prezidențiale, Igor Dodon a depus mai multe contestații în instanța de judecată. Mai exact – trei.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter