main logo
2171

Dodon: 130.000 de doze de vaccin vor fi livrate în scurt timp din Rusia

Campania de vaccinare a cetățenilor Republicii Moldova împotriva coronavirusului cu vaccinul rusesc „Sputnik V” ar putea fi organizată în viitorul apropiat.

Dodon: 130.000 de doze de vaccin vor fi livrate în scurt timp din Rusia

Despre aceasta a declarat miercuri liderul socialist Igor Dodon, fost președinte al țării. Conform estimărilor acestuia, Moldova poate primi circa 130.000 de doze de vaccin, transmite Știri.md cu referire la Realitatea.md.

„În Transnistria vor fi livrate 30 mii de doze de vaccin, iar Chișinăul poate primi până la 100 de mii de doze. Partea rusă este pregătită să ni le ofere țării noastre, iar autoritățile trebuie să se preocupe de asta”, a spus Igor Dodon în cadrul unei emisiuni de la postul TV „Primul în Moldova”, apropiat socialiștilor.

După cum menționează agenția rusească TASS, care îl citează pe Dodon, săptămâna trecută acesta „în componența delegației parlamentare a avut convorbiri la Moscova cu conducerea Dumei de Stat și adjunctul administrației președintelui Rusiei, Dmitri Kozak”.

Liderul transnistrean Vadim Krasnoselski a declarat anterior că regiunea din stânga Nistrului va primit primele 30 de mii de doze de vaccin rusesc care va fi administrat medicilor, profesorilor și reprezentanților structurilor de forță. 

El a precizat că înțelegerile în acest sens au fost atinse în cadrul convorbirilor cu Kozak.

Este de menționat că, în cadrul vizitei de marți în țara noastră, președintele român Klaus Iohannis a promis Moldovei 200.000 de doze de vaccin.

Amintim că, la situația zilei de miercuri, bilanțul cazurilor de COVID-19 în țara noastră a ajuns la 143.841, iar 2.959 de persoane au fost răpuse de virus.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării