main logo
439

Documentele recuperate din incendiul de la Filarmonică vor fi digitalizate de BNRM

Angajații Bibliotecii Naționale întreprind lucrări de aerisire și uscare a partiturilor recuperate din incendiul produs la Filarmonica Naționale „Serghei Lunchevici”.

Documentele recuperate de la Filarmonică vor fi digitalizate de BNRM

Cu ajutorul tehnologiilor, colecția de documente din biblioteca Filarmonicii va fi digitalizată, transmite Știri.md cu referire la IPN.

Despre aceasta a anunțat diretoarea BNRM, Elena Pintilei, în cadrul unei vizite la BNRM a conducerii Ministerului Educației, Culturii și Cercetării.

Elena Pintilei a menționat că vor la dispoziția artiștilor fi puse partiturile, dar și publicațiile muzicale existente în colecțiile Bibliotecii Naționale ale Republicii Moldova.

Directoarea Filarmonicii Naționale, Svetlana Bivol, a menționat că a luat legătura cu colegii din România, care și-au manifestat deschiderea de a oferi copii ale partiturilor muzicale pe care le dețin în bibliotecile lor.

De asemenea, Orchestra Națională Simfonică a IPNA Teleradio-Moldova, condusă de Gheorghe Mustea, și Sala cu Orgă vor contribui la restabilirea colecției de documente a bibliotecii Filarmonicii Naționale.

Biblioteca Filarmonicii Naționale „Serghei Lunchevici” a fost fondată în anul 1930, colecțiile sale adunau zeci de mii de materiale orchestrale.

Acum o săptămână, la Filarmonică a izbucnit un incendiu puternic.

Pompierii au reușit să-l localizeze după mai bine de patru ore, dar l-au lichidat complet a doua zi.

Tavanul sălii principale a clădirii a cedat.

Ministerul Finanțelor a deschis un cont pentru colectarea fondurilor sub formă de donație pentru reconstrucția Filarmonicii.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării