2 octombrie, 17:07
191
0
Documentele recuperate din incendiul de la Filarmonică vor fi digitalizate de BNRM
2 octombrie, 17:07
191
0

Angajații Bibliotecii Naționale întreprind lucrări de aerisire și uscare a partiturilor recuperate din incendiul produs la Filarmonica Naționale „Serghei Lunchevici”.

Cu ajutorul tehnologiilor, colecția de documente din biblioteca Filarmonicii va fi digitalizată, transmite Știri.md cu referire la IPN.

Despre aceasta a anunțat diretoarea BNRM, Elena Pintilei, în cadrul unei vizite la BNRM a conducerii Ministerului Educației, Culturii și Cercetării.

Elena Pintilei a menționat că vor la dispoziția artiștilor fi puse partiturile, dar și publicațiile muzicale existente în colecțiile Bibliotecii Naționale ale Republicii Moldova.

Directoarea Filarmonicii Naționale, Svetlana Bivol, a menționat că a luat legătura cu colegii din România, care și-au manifestat deschiderea de a oferi copii ale partiturilor muzicale pe care le dețin în bibliotecile lor.

De asemenea, Orchestra Națională Simfonică a IPNA Teleradio-Moldova, condusă de Gheorghe Mustea, și Sala cu Orgă vor contribui la restabilirea colecției de documente a bibliotecii Filarmonicii Naționale.

Biblioteca Filarmonicii Naționale „Serghei Lunchevici” a fost fondată în anul 1930, colecțiile sale adunau zeci de mii de materiale orchestrale.

Acum o săptămână, la Filarmonică a izbucnit un incendiu puternic.

Pompierii au reușit să-l localizeze după mai bine de patru ore, dar l-au lichidat complet a doua zi.

Tavanul sălii principale a clădirii a cedat.

Ministerul Finanțelor a deschis un cont pentru colectarea fondurilor sub formă de donație pentru reconstrucția Filarmonicii.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter