main logo
483

Doar unele categorii de funcționari publici vor putea participa la grevă

Guvernul a operat modificări la Nomenclatorul unităților, sectoarelor și serviciilor, ai cărui salariați nu pot participa la grevă.

Doar unele categorii de funcționari publici vor putea participa la grevăDoar unele categorii de funcționari publici vor putea participa la grevă

Astfel, nu vor putea participa la grevă funcționarii publici de conducere de nivel superior și funcționarii publici de conducere din cadrul Parlamentului, Cancelariei de Stat și din cadrul Președinției.

În organizațiile de asigurare a ordinii publice, a ordinii de drept și a securității statului, vor fi privați de dreptul de participare la grevă doar angajații, de competențele funcționale ale cărora ține asigurarea ordinii publice, ordinii de drept și securității statului, precum ar fi judecătorii, procurorii, funcționarii publici cu statut special.

Modificările operate vin să conformeze prevederile Nomenclatorului la decizia Curții Constituționale, emisă în baza sesizării avocatului poporului privind  controlul constituționalității unor prevederi ale articolului 369 din Codul Muncii.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării