main logo
841

Dmitri Voloșin a primit o distincție de stat pentru contribuția la dezvoltarea sportului

Vineri, 18 mai, Președintele Republicii Moldova Igor Dodon a conferit d-lui Dmitri Voloșin, fondatorului organizației publice sportive Sporter, președintelui Federației Naționale de Triatlon din Republica Moldova, medalia Meritul Civic.

Igor Dodon și-a anunțat intenția de a-l decora pe Dmitri Voloșin cu o distincție de stat la 22 aprilie, la ceremonia de deschidere a festivalului de muzică și sport Hai Haiduci by Salomon. Evenimentul a fost dedicat anului lui Ștefan cel Mare și a avut loc sub patronajul Președintelui Republicii Moldova. La deschiderea festivalului, Igor Dodon, a menționat că Dmitri Voloșin va fi decorat cu o distincție de stat pentru contribuția activă la dezvoltarea sportului și promovarea unui stil de viață sănătos, pentru patriotism și dezvoltarea turismului în țară.

După ce a primit medalia de la președintele țării, Dmitri Voloșin a profitat de ocazie și a venit cu o declarație: “Organizația Sporter, care deja de 5 ani promovează sportul amator în republică, nu a așteptat niciodată ajutor de la stat. N-am așteptat să vină cineva, care să ne rezolve problemele complicate de ordin organizatoric și financiar. Fac apel către toți locuitorii țării nostre – mai puțin așteptați de la stat, încercați să faceți totul singuri. Doar astfel vom obține succese atât pentru țară, cât și pentru fiecare dintre noi”.

Dmitri a promis că distincția primită o va oferi colegilor de la Sporter: “Nu este meritul meu personal. E contribuția a sute de oameni, care muncesc la organizarea evenimentelor. Medalia le va înfrumuseța biroul”.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării